![]() |
Poradnik - Jak skutecznie i łatwo wyczyścić żeberka cylindra. - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Poradniki, instrukcje i schematy (/forumdisplay.php?fid=27) +--- Wątek: Poradnik - Jak skutecznie i łatwo wyczyścić żeberka cylindra. (/showthread.php?tid=6548) |
Poradnik - Jak skutecznie i łatwo wyczyścić żeberka cylindra. - wili48 - 06-08-2012 20:18:12 Witam Przedstawię wam, jak bardzo łatwo i w krótkim czasie jest bardzo dobrze wyczyścić żeberka cylindra. Potrzebne rzeczy to: Patyczki higieniczne ![]() Płyn Meglio (kupiłem go u mnie na wsi w normalnym sklepie) ![]() ![]() Krok 1. Spryskujemy dany obszar żeber które chcemy umyć. Krok 2. Wacikami higienicznymi czyścimy bardzo dokładnie miejsce przy miejscu cały brud, piasek, olej i inne. Krok 3. Gdy już wyczyścimy tak wszystkie całe dokładnie żeberka, nalewamy do innego spryskiwacza (np.: po płynie do mycia szyb.) wody. I dokładnie spryskujemy lub spłukujemy jak kto woli wszystkie żeberka aby, pozbyć się resztek płyny i jakiś pozostałości co nie zostało domyte. Cylinder przed myciem: ![]() ![]() I po myciu: ( zdjęcia nie oddają tego co na żywo na tych zdjęciach widać że, są tak jak by brudne. Nie tak nie jest to tylko wina tego, że jest cień miedzy nimi i być może tak jest) ![]() ![]() ![]() Przypominam, że równie dobrze można ściągnąć cały silnik z ramy zdjęć głowicę i ew. cały cylinder z tłoka i tak go wyczyścić. Ale ja na takie coś nie miałem czasu. + Gwarantuję wam w 100% jeśli będziecie mieć ten płyn to bez używania jakieś siły umyjecie bardzo dokładnie żeberka, ponieważ ten płyn jest świetny ![]() edit. Jeśli, ktoś nie będzie umiał dostać tego płynu, nie ma problemu. Koszt tego płynu to jakieś 9 max 13,50 zł. Więc za moim pośrednictwem mogę każdemu go wysłać. W razie kontaktu pisać: GG:9861845 Nr. kom: pisać PW. RE: Poradnik - Jak skutecznie i łatwo wyczyścić żeberka cylindra. - Mikołaj - 25-08-2012 23:18:33 Zamykam w razie jakichkolwiek pytań pisać albo do mnie albo do Autora poradnika |