![]() |
Kask typu " Orzeszek " - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Narzędzia i akcesoria (/forumdisplay.php?fid=204) +--- Wątek: Kask typu " Orzeszek " (/showthread.php?tid=6539) |
Kask typu " Orzeszek " - Billsom - 06-08-2012 11:22:01 Dzisiaj chciałem się wam pochwalić moim kaskiem znalezionym w piwnicy. Jak się później dowiedziałem należał do mojego taty. Jego stan pozostawiał wiele do życzenia więc zabrałem się do pracy. Tak kask wyglądał na samym początku ( po lekkim zdrapaniu kawałka farby paznokciem ![]() ![]() ![]() I po kilku godzinach ciężkiej pracy zdrapywania starego lakieru ![]() ![]() ![]() Dzisiaj mam zamiar potraktować go papierem ściernym. Następnie podkład i czerwony lakier ![]() Sam jestem ciekawy jak to wyjdzie, postępy w pracy będę zamieszczał w tym temacie. Jeżeli napisałem w złym dziale to przepraszam. RE: Kask typu " Orzeszek " - SapeK - 06-08-2012 11:58:26 Też znalazłem orzeszka tylko w gorszym stanie może kiedyś też swojego odremontuje ![]() RE: Kask typu " Orzeszek " - damian07 - 06-08-2012 12:04:31 ja natomiast dostalem od chrzestnego kask szczekowy z lat 80 lub 90 i tez mialem sporo roboty zebo go ogarnac, byl caly brudny i smierdzial ale powolutku wszystko czyscilem, upralem wnetrze kasku (bez gabki) ,pomalowalem i teraz sobie w nim popylam ![]() co do orzeszka to dobrze ze zajales sie nim, bo moim zdaniem jazda w takim, na romecie lepiej pasuje niz jazda w tych nowych, co sie swieca chinskim lakierem jak psu ... na wiosne ![]() RE: Kask typu " Orzeszek " - motomaniak - 08-02-2014 16:48:25 fajny kask myślę że go wyrobisz RE: Kask typu " Orzeszek " - DominiX - 08-02-2014 23:28:39 Też znalazłem kask po tacie i spróbuje coś z nim zrobić ![]() ![]() RE: Kask typu " Orzeszek " - motomaniak - 09-02-2014 23:17:55 życzę ci powodzenia RE: Kask typu " Orzeszek " - serzie-ogar205 - 09-02-2014 23:25:19 Ekstra orzeszek ![]() |