Brak luzu i ''latanie'' rączki od biegów - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Brak luzu i ''latanie'' rączki od biegów (/showthread.php?tid=6276) |
Brak luzu i ''latanie'' rączki od biegów - damian07 - 24-07-2012 15:45:59 Witam A więc było tak ... przyjechalem dzis do dziadkow swoim odmalowanym komarkiem, zeby sie pochwalic jazda przebiegla sprawnie i bezproblemowo, ale po zatrzymaniu sie zobaczylem ze rączka od zmiany biegow ''lata'' czyli lekki ruch ręką, a ona idzie góra - dół lub na odwrot do tego nie moge za chiny, luzu znalezc przed wyjazdem wszystko bylo sprawne, po podworku sie jeszcze przejechalem i bylo git, a jak zajechalem to cos sie porobilo biegi wyregulowane linką, 1 i 2 jest, a luzu brak. wiecie co moglo pojsc ? mieliscie tak kiedys ? PS : Linka sprawdzona i nie urwana RE: Brak luzu i ''latanie'' rączki od biegów - MOTÓRZYSTA - 24-07-2012 17:45:10 moze srobke z kulka zgubiles tam pod manetka jest ssprawdz RE: Brak luzu i ''latanie'' rączki od biegów - damian07 - 24-07-2012 18:04:41 jest na miejscu. macie inne pomysly? RE: Brak luzu i ''latanie'' rączki od biegów - KoRn - 24-07-2012 21:54:01 jak rozwiązałeś problem? RE: Brak luzu i ''latanie'' rączki od biegów - Barto5050 - 24-07-2012 22:08:30 Włącz dwójke i popatrz tam na manetce są takie 3 blaszki tą środkową lekko podegnij i masz spokój na jakiś czas . RE: Brak luzu i ''latanie'' rączki od biegów - damian07 - 24-07-2012 22:28:06 (24-07-2012 21:54:01)KoRn napisał(a): jak rozwiązałeś problem?To bylo tak ... jak sprawdzalem to tam pod pokrywa kolo kopniaka linka byla zaczepiona, ale potem zaczalem grzebac przy raczce i lince, latalem z nim po podworku i chyba wlasnie wtedy wyskoczyla z tego zaczpu. Nie wiem dokladnie kiedy, bo jak ojciec z pracy wrocil to sam chcial wszystko sprawdzic i wlasnie wtedy sie okazalo ze linka uciekla A wczesniej wszystko bylo w porzadku Ale dobrze ze to tylko ta linka, bo balem sie ze to cos powaznego w skrzyni. RE: Brak luzu i ''latanie'' rączki od biegów - KoRn - 24-07-2012 22:30:30 Jak wygląda ta śrubka z kulką? Nie mam jej. Podgiąłem i teraz luz jest pod jedynką, tzn nie jest na 0 tylko jak jest 1 i jeszcze dalej. RE: Brak luzu i ''latanie'' rączki od biegów - damian07 - 24-07-2012 22:40:16 (24-07-2012 22:30:30)KoRn napisał(a): Jak wygląda ta śrubka z kulką? Nie mam jej. Podgiąłem i teraz luz jest pod jedynką, tzn nie jest na 0 tylko jak jest 1 i jeszcze dalej.chodzi ci o ten ''zaczep'' pod pokrywa silnika od strony kopniaka ??? bo jak tak, to ja tez mialem tam po chinsku zrobione, bo to jeszcze moj chrzestny przy nim grzebal i niestety ci nie pomoge. ale z tym luzem to sprobuj linke popuscic lub podciagnac (metoda prob i bledow) i powinno dac sie ustawic RE: Brak luzu i ''latanie'' rączki od biegów - KoRn - 24-07-2012 23:28:51 aaa, tą śrubke mam, w manetce nie mam i czasem wyskakuje. Z tą linką ani tak ani owak nie moge ustawić, przyjade za pare dni do domu to zrobie może. |