![]() |
|
Ogar 205 przerywa po dodaniu gazu - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Ogar 205 przerywa po dodaniu gazu (/showthread.php?tid=55974) |
Ogar 205 przerywa po dodaniu gazu - maciek199415 - Dzisiaj 10:17:28 Wyciągnąłem ogara 205 po roku stania w cieplym ogrzewanym garażu. Odpalił od strzała, ale po rozgrzaniu zaczął przerwać. - kupiłem i zamontowałem zaplon cdi od trubozabytki ustawiony na czujnik 3mm przed gmp, próbowałem też 2.5mm i 2mm - nowe simmeringi od strony magneta i sprzęgła -gaźnik wyczyszczony, nowa uszczelka łącząca króćcem, próbowałem przestawiać iglicę na różne rowki - kranik drożny - kompresja idealna ( oryginalny cylinder po szlifie dotarty przeze mnie) -nowa świeca Zarówno na CDI jak i na starym zapłonie jest to samo. Pali ręką, ciepły i zimny. Po dodaniu gazu robi buuuu i jak sie rozgrzeje w końcu zaczyna przygasać. Nadal odpala od strzała. Pomysly mi sie skończyły co w tak prostym silniku może być nie tak. |