![]() |
|
Pomoc w odszukaniu Ogara 205 w CEPiK - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Inne pytania (/forumdisplay.php?fid=21) +---- Dział: Romet Ogar 205 (/forumdisplay.php?fid=142) +---- Wątek: Pomoc w odszukaniu Ogara 205 w CEPiK (/showthread.php?tid=55912) |
Pomoc w odszukaniu Ogara 205 w CEPiK - Obi - Wczoraj 01:25:33 Cześć! Kupiłem jakiś czas temu Ogara 205 z 87 roku. Chciałbym się o nim dowiedzieć więcej niż sam rok produkcji. Z tego co wiem Ogary często wychodziły bez tabliczek znamionowych i miały ino wybity nr. ramy. Jedyne co mam po poprzednim właścicielu to zielone blachy, które pokrywają się z miejscem zakupu, niestety dowodu rej. ani nic innego oprócz rejestracji nie mam. Czy da się z numeru ramy wyczytać kiedy Ogarek został wyprodukowany? Z numeru ramy mi wychodzi, że powinien być wyprodukowany w sierpniu. Dodam też, że nr. rej. jest czytelny w większości oprócz pierwszej cyfry po wyróżniku (wygląda na 5 lub 6). Gdyby ktoś wiedział coś gdzie szukać takich informacji byłbym wdzięczny za odpowiedź AI też już jest bezradne niestety :/ RE: Pomoc w odszukaniu Ogara 205 w CEPiK - romek - Wczoraj 10:32:39 Dwie pierwsze cyfry (prefiks) oznaczają ROK produkcji, miesiąca w żaden sposób nie odkodujesz (ewentualnie czasem na niektórych elementach może być data ich produkcji). Jeśli chodzi o historię pojazdu to też raczej za dużo nie uzyskasz |