![]() |
|
Motorynka problem ze sprzęgłem - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Motorynka problem ze sprzęgłem (/showthread.php?tid=55839) |
Motorynka problem ze sprzęgłem - Jakub.200 - Dzisiaj 01:04:53 Siema wszystkim, mam problem ze swoją motorynką. Zrobiłem remont kapitalny ale nie działa mi sprzęgło, normalnie opór na klamce jest i wszytsko git ale sprzęgło nie rozłącza napędu. Gdy na wcisniętej klamce kopnę w starter to powinien się ślizgać a on nic normalnie jakbym niemiał wciśniętego. Proszę o pomoc Motorynka problem ze sprzęgłem - Szczepan - Dzisiaj 10:24:01 Musisz raczej rozebrać, zdjąć tarcze, sprężynę i zerknąć, czy zabierak sprzęgła obraca się niezależnie od kosza sprzęgłowego. Miałem ten sam problem w komarku i okazało się, że jak dokręcałem zabierak to oba te elementy się sprzęgały. Mi pomogło lekkie zeszlifowanie zębatki z tyłu kosza sprzęgłowego, tzn. była zbyt wysoka i zabierak osiadał na koszu, a nie na wale. Zabierak powinien nasuwać się na wielowypustę na wale i po wsunięciu nie dotykać kosza sprzęgłowego |