![]() |
|
Koszty malowania i usuniecia rdzy z ramy itd - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207) +--- Dział: Rowery - Pozostałe pytania (/forumdisplay.php?fid=210) +--- Wątek: Koszty malowania i usuniecia rdzy z ramy itd (/showthread.php?tid=55781) |
Koszty malowania i usuniecia rdzy z ramy itd - Ditu - 10-04-2026 01:09:38 Wiecie ile kosztuje malowanie ramy i usuwanie całej tej rdzy bo jestem nowy w to wszystko i nie wiem jak sie zabrać do tego malowania całego RE: Koszty malowania i usuniecia rdzy z ramy itd - Miczix - 10-04-2026 14:59:46 Najprostszy i chyba najlepszy sposób na usuwanie rdzy, ale przy okazji tez całego lakieru to w mojej opinii piaskowanie, jak ostatnio swoje wigry piaskowałem to zapłaciłem kolesiowi około 50 zł. Tylko po piaskowaniu nie można odwlekać lakierowania bo ci pordzewieje. A z malowaniem to zależy jaki masz sprzęt i budżet RE: Koszty malowania i usuniecia rdzy z ramy itd - romek - 10-04-2026 19:36:30 Jak się nie znasz to może warto dać do piaskowania lakierowania proszkowego, za rower to tak z 200 zł myślę że wyjdzie. Jedyna twoja robota wtedy to rozebrać rower całkowicie czyli widelec, bieżnie, support też. Minusem jest nieco ograniczona ilość kolorów. Zakład który ci to zrobi na pewno jakiś masz niedaleko. |