Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy!
Komar 2351 przed skończeniem - Wersja do druku

+- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl)
+-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Dział: Nasze Romety (/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Wątek: Komar 2351 przed skończeniem (/showthread.php?tid=55720)

Komar 2351 przed skończeniem - składakowcy - Wczoraj 23:36:26

Witam chcialbym wam pokazać kawałek mojego komarka przed skończeniem remontu. Napewno wstawie zdjęcia jak będzie już skończony ale dużo mu nie brakuje, Silnik s38 po remoncie nowy wał(nie taki nowy kupiony za 40zł na bazarze ale nie z nim żadnych problemów) łozyska uszczelniacze cylinder z tłokiem nominał załozone nowe pierścienie z epoki, silnik pali wszystko ładnie złożone jedyny minus to to że sprzęgło się śliżga ale niewiem dlaczego, wszystko było składane dokładnie więc nie mam pojęcia czemu się ślizga może kwestia rozruszania bo silnik stojał zalany olejem z dwa miesiące więc może sie poprostu skleiły tarczki. Roku produkcji nie znam niewiem jak odczytać z ramy. nowe łożyska w kołach i główce ramy, nowa ośka wachacza. Jak to wiadomo jeszcze nie skończony projekt musze przegwintować śrubkę przy górnym mocowaniu amortyzatora, zmienić nakrętki z tyłu koła takie pierdaty Pozdrawiam.[/align]

(Wczoraj 23:36:26)składakowcy napisał(a):  Witam chcialbym wam pokazać kawałek mojego komarka przed skończeniem remontu. Napewno wstawie zdjęcia jak będzie już skończony ale dużo mu nie brakuje, Silnik s38 po remoncie nowy wał(nie taki nowy kupiony za 40zł na bazarze ale nie z nim żadnych problemów) łozyska uszczelniacze cylinder z tłokiem nominał załozone nowe pierścienie z epoki, silnik pali wszystko ładnie złożone jedyny minus to to że sprzęgło się śliżga ale niewiem dlaczego, wszystko było składane dokładnie więc nie mam pojęcia czemu się ślizga może kwestia rozruszania bo silnik stojał zalany olejem z dwa miesiące więc może sie poprostu skleiły tarczki. Roku produkcji nie znam niewiem jak odczytać z ramy. nowe łożyska w kołach i główce ramy, nowa ośka wachacza. Jak to wiadomo jeszcze nie skończony projekt musze przegwintować śrubkę przy górnym mocowaniu amortyzatora, zmienić nakrętki z tyłu koła takie pierdaty Pozdrawiam.[/align]

jak zrobiłem jakieś błędy w ortografi to przepraszam pisałem to na szybko