Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy!
Rozbiegany Ogar 200 - Wersja do druku

+- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl)
+-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221)
+--- Wątek: Rozbiegany Ogar 200 (/showthread.php?tid=55716)

Rozbiegany Ogar 200 - Polonezik - Wczoraj 14:52:46

Witam , mam problem ze swoim ogarkiem , mianowicie gdy już troszeczkę się rozgrzeje wygląda to tak jakby dostarczał sobie za dużo paliwa , sam mi lekko przyspiesza a gdy naciskam sprzęgło gazuje mi do oporu. Słyszałem że jawki się grzeją ale wątpię żeby działo się to tak szybko , to nowy sprzęt więc proszę o pomoc

RE: Rozbiegany Ogar 200 - romek - Wczoraj 17:03:24

Jeśli dzieje się tak że przy przymknięciu gazu przyspiesza to masz zbyt uboga mieszankę albo lewe powietrze, gdzie bardziej skłaniam się ku temu drugiemu. Spróbuj też wykręcić trochę śrubę regulacji przepustnicy

RE: Rozbiegany Ogar 200 - Janek.Ogar - Wczoraj 19:41:44

Ja mam tak, że zimny silnik po odpaleniu wkręca się na bardzo wysokie obroty. Jak się trochę pojeździ (silnik trochę nagrzeje) i wrzuci na luz to obroty są dobre. Czy dzieje się tak z tych samych powodów co wyżej?

RE: Rozbiegany Ogar 200 - Polonezik - Wczoraj 19:44:25

(Wczoraj 17:03:24)romek napisał(a):  Jeśli dzieje się tak że przy przymknięciu gazu przyspiesza to masz zbyt uboga mieszankę albo lewe powietrze, gdzie bardziej skłaniam się ku temu drugiemu. Spróbuj też wykręcić trochę śrubę regulacji przepustnicy

Dzięki wielkie , jak wrócę do domu sprawdzę co i jak