Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy!
Wsk 125 prąd dochodzi a nie ma iskry - Wersja do druku

+- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl)
+-- Dział: Inne jednoślady PRLu (/forumdisplay.php?fid=174)
+--- Dział: Inne - Nasze sprzęty (/forumdisplay.php?fid=193)
+--- Wątek: Wsk 125 prąd dochodzi a nie ma iskry (/showthread.php?tid=55707)

Wsk 125 prąd dochodzi a nie ma iskry - Merfix - Wczoraj 12:38:10

Witam przychodze z problemem w silniku wsk 125 prąd do chodzi do fajki a na świecy nie ma iskry a gdy wsadze w fajke gwóźdź to miedzy gwozdziem a karterami jest iskra a gdy wsadze świece nie ma iskry probowalem na 7 swiecach 4 nowe inna fajka i kabel napięcia wymieniłem cewke na nową nie ma nigdzie przebica przerwa nastykach byla ustawiana roznie na 0,3 0,35 0,4 0,45 i nic probowalem juz wszystkiego i nie wiem co robic kondensator tak samo probowalem na 2 starych i na jednym nowym proszę o pomoc silnik nie jest jeszcze w ramie rama poszla do piaskowania z góry dziekuje ( wszystkie swiece są sprawne poniewaz w komarku jest na nich iskra normalnie)

RE: Wsk 125 prąd dochodzi a nie ma iskry - stqc - Wczoraj 13:05:48

Cewka daje za niskie napięcie

RE: Wsk 125 prąd dochodzi a nie ma iskry - Elektronik - Wczoraj 13:49:02

Poproś kogoś żeby zerknął, czy kiedy kopiesz nie przeskakuje gdzieś iskra obok cewki WN.

RE: Wsk 125 prąd dochodzi a nie ma iskry - Merfix - Wczoraj 16:50:24

(Wczoraj 13:05:48)stqc napisał(a):  Cewka daje za niskie napięcie

Próbowalem na 3 cewkach to niemozliwe zeby wszystkie byly popsute

(Wczoraj 13:49:02)Elektronik napisał(a):  Poproś kogoś żeby zerknął, czy kiedy kopiesz nie przeskakuje gdzieś iskra obok cewki WN.

Nie nic nie przeskakuje nic nie widac

RE: Wsk 125 prąd dochodzi a nie ma iskry - Elektronik - Dzisiaj 00:14:00

Możesz sprawdzić prostownikiem i żarowka czy przerywacz przewodzi prąd, podłączasz się miedzy przelotkę od gaszenia a obudowe silnika i obserwujesz czy żarówka przygasa i rozbłyska przy obracaniu wałem.