![]() |
|
[Ogar 200] Metrowy Wydech w ex2 - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Inne pytania (/forumdisplay.php?fid=21) +---- Dział: Romet Ogar 200 (/forumdisplay.php?fid=143) +---- Wątek: [Ogar 200] Metrowy Wydech w ex2 (/showthread.php?tid=55687) |
Metrowy Wydech w ex2 - pro_siaty - Wczoraj 23:35:50 Siema może ktoś mi powiedzieć dlaczego po wpisaniu danych do exhaust calculator 2 mój wydech ma metr (brzuch ma pół metra) no i co zrobić wiem że jak zachowam wymiary i skrócę brzuch to rezo będzie na wyższych obrotach przynajmniej tak mi się wydaje bo fala wróci szybciej no i pytanie co robię źle i przy okazji możecie podpowiedzieć jak obliczyć kąt otwarcia kanału i dlugosć kanału bo aktualnie mam od czasu otwarcia kanału przez dmp do jego zamknięcia bo tylko w ten sposób wyszedł mi jakiś realny wynik bo od Gmp do otwarcia wyszło 91° czyli po zrobieniu (360°-91°)/2 wychodzi 134.5 Czyli wynik nierealny dla niedłubanego ogara no i długość kanału bo tutaj mam od tłoka do miejsca gdzie przychodzi kolanko ale wg. Mnie jest to bez sensu bo zależy jak przyłoży się suwmiarke do tłoka ale internet mówi że tak się mierzy no i teraz co zrobić z tym wydechem bo jak on będzie miał jedne metr to będzie wystawał dosyć mocno za motor tym bardziej że chce zostawić Ori kolanko ewentualnie je trochę skrócić RE: Metrowy Wydech w ex2 - Norweski Zomowiec - Dzisiaj 01:50:15 po co masz liczyć, gdy na czeskich stronach lata gotowy schemat dyfuzoru? |