Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy!
Wysyłka komara jak wygląda? - Wersja do druku

+- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl)
+-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Dział: Poradniki, instrukcje i schematy (/forumdisplay.php?fid=27)
+--- Wątek: Wysyłka komara jak wygląda? (/showthread.php?tid=55632)

Wysyłka komara jak wygląda? - Merfix - Dzisiaj 00:37:37

Witam czy może mi ktoś powiedzieć jak ma wyglądac wysyłka zarejestrowanego komara na palecie lub czymkolwiek i jak to wygląda z dokumetami i jaka to cena mniej wiecej ? Z góry dziękuję

RE: Wysyłka komara jak wygląda? - Norweski Zomowiec - Dzisiaj 01:01:46

paleta ~350zł

RE: Wysyłka komara jak wygląda? - romek - Dzisiaj 01:23:33

Tak to wygląda. Częściowo rozkręcony czyli koła, błotniki, wydech, bagażnik były ułożone obok. Dokumenty były w kopercie wewnątrz, ja kupowałem na fakturę od handlarza więc nie musiałem nic robić ale jak na umowę chcesz kupić to musisz podpisać i odesłać. Przywiezione DHL, rok temu kosztowało 200 zł ale teraz już 300 zł albo więcej. Płacisz kurierowi przy odbiorze. Są też mali przewoźnicy którzy takie rzeczy wożą w całości normalnie busami. Jak chcesz kupić od jednego z handlarzy z OLX to mogę Ci powiedzieć że ten na palecie przyjechał z Nowego Sącza a ten w całości z Tychów. Obydwoje panowie uczciwi.

RE: Wysyłka komara jak wygląda? - Merfix - Dzisiaj 10:51:24

(Dzisiaj 01:23:33)romek napisał(a):  Tak to wygląda. Częściowo rozkręcony czyli koła, błotniki, wydech, bagażnik były ułożone obok. Dokumenty były w kopercie wewnątrz, ja kupowałem na fakturę od handlarza więc nie musiałem nic robić ale jak na umowę chcesz kupić to musisz podpisać i odesłać. Przywiezione DHL, rok temu kosztowało 200 zł ale teraz już 300 zł albo więcej. Płacisz kurierowi przy odbiorze. Są też mali przewoźnicy którzy takie rzeczy wożą w całości normalnie busami. Jak chcesz kupić od jednego z handlarzy z OLX to mogę Ci powiedzieć że ten na palecie przyjechał z Nowego Sącza a ten w całości z Tychów. Obydwoje panowie uczciwi.

A jak wygląda z płatnością komu muszę zapłacić?

Wysyłka komara jak wygląda? - łogór 200 - Dzisiaj 11:55:43

Pieniadze należy przelać na konto BIO(biuro interwencji obywatelskich)

Po pomyślnym transferze sam prezes BIO wystawia tzw WZ czyli wydanie zewnętrzne i na tej podstawie kurier odstaje zlecenie na zabranie palety

Faktura vat do 14 dni na podany adres @

A tak na serio,dlaczego nie zapytasz sprzedającego jak wyglada cala procedura?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

RE: Wysyłka komara jak wygląda? - romek - Dzisiaj 12:18:06

Przeczytaj jeszcze raz co napisałem, tam jest odpowiedź