Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy!
Iskra na platynkach - Wersja do druku

+- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl)
+-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Dział: Problemy techniczne - Elektryka (/forumdisplay.php?fid=222)
+--- Wątek: Iskra na platynkach (/showthread.php?tid=55623)

Iskra na platynkach - Merfix - Wczoraj 18:51:14

Witam przychodze z problemem iskrzenia sie platynek podczasz kopania przez co nieodpala silnik silnik jest po remoncie i przed remontem bylo to samo na starym kondensatorze tez to samo gdy wymienilem na nowy to samo stało sie to nagle nigdzie w elektryce nie grzebalem i platynki oczyśćilem z góry dziekuje za pomoc

RE: Iskra na platynkach - romek - Wczoraj 19:39:11

Raczej powinien odpalić i tak, być może trafiłeś na wadliwy kondensator, myślę że warto też sprawdzić doleganie styków przerywacza.

RE: Iskra na platynkach - Merfix - Wczoraj 19:54:31

(Wczoraj 19:39:11)romek napisał(a):  Raczej powinien odpalić i tak, być może trafiłeś na wadliwy kondensator, myślę że warto też sprawdzić doleganie styków przerywacza.
Costam chyci ale nieodpala

(Wczoraj 19:39:11)romek napisał(a):  Raczej powinien odpalić i tak, być może trafiłeś na wadliwy kondensator, myślę że warto też sprawdzić doleganie styków przerywacza.

A moge sie spytac oco chodzi z tym doleganiem styków? Jezeli oto mi chodzi to nie ma tam żadnego odstepu dolegaja dobrze

RE: Iskra na platynkach - romek - Wczoraj 20:28:12

No o to chodzi że jak się stykają to żeby były jak największą powierzchnia, rozumiesz.. a odstęp ma być 0,3mm ale jak tłok jest w samej górze Wink

RE: Iskra na platynkach - Merfix - Dzisiaj 00:53:58

(Wczoraj 20:28:12)romek napisał(a):  No o to chodzi że jak się stykają to żeby były jak największą powierzchnia, rozumiesz.. a odstęp ma być 0,3mm ale jak tłok jest w samej górze Wink

Dobra czaje ale nadal sie robi iskra na platynkach przeczyszcze jeszcze montage cleanerem od manola moze to cos da