![]() |
|
Iskra na platynkach - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Elektryka (/forumdisplay.php?fid=222) +--- Wątek: Iskra na platynkach (/showthread.php?tid=55623) |
Iskra na platynkach - Merfix - Wczoraj 18:51:14 Witam przychodze z problemem iskrzenia sie platynek podczasz kopania przez co nieodpala silnik silnik jest po remoncie i przed remontem bylo to samo na starym kondensatorze tez to samo gdy wymienilem na nowy to samo stało sie to nagle nigdzie w elektryce nie grzebalem i platynki oczyśćilem z góry dziekuje za pomoc RE: Iskra na platynkach - romek - Wczoraj 19:39:11 Raczej powinien odpalić i tak, być może trafiłeś na wadliwy kondensator, myślę że warto też sprawdzić doleganie styków przerywacza. RE: Iskra na platynkach - Merfix - Wczoraj 19:54:31 (Wczoraj 19:39:11)romek napisał(a): Raczej powinien odpalić i tak, być może trafiłeś na wadliwy kondensator, myślę że warto też sprawdzić doleganie styków przerywacza.Costam chyci ale nieodpala (Wczoraj 19:39:11)romek napisał(a): Raczej powinien odpalić i tak, być może trafiłeś na wadliwy kondensator, myślę że warto też sprawdzić doleganie styków przerywacza. A moge sie spytac oco chodzi z tym doleganiem styków? Jezeli oto mi chodzi to nie ma tam żadnego odstepu dolegaja dobrze RE: Iskra na platynkach - romek - Wczoraj 20:28:12 No o to chodzi że jak się stykają to żeby były jak największą powierzchnia, rozumiesz.. a odstęp ma być 0,3mm ale jak tłok jest w samej górze
RE: Iskra na platynkach - Merfix - Dzisiaj 00:53:58 (Wczoraj 20:28:12)romek napisał(a): No o to chodzi że jak się stykają to żeby były jak największą powierzchnia, rozumiesz.. a odstęp ma być 0,3mm ale jak tłok jest w samej górze Dobra czaje ale nadal sie robi iskra na platynkach przeczyszcze jeszcze montage cleanerem od manola moze to cos da |