Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy!
Spawak do Rometa 60/4/3 Tuning - Wersja do druku

+- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl)
+-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Dział: Problemy techniczne - Rama, nadwozie, układ wydechowy (/forumdisplay.php?fid=224)
+--- Wątek: Spawak do Rometa 60/4/3 Tuning (/showthread.php?tid=55355)

Spawak do Rometa 60/4/3 Tuning - ifuomosquito - Wczoraj 22:42:45

Witam, szukam dobrego układu wydechowego do rometa po tuningu na 60/4/3. Mianowicie niedawno miałem problemy nowicjusza ze składaniem go, jednym z nich była blokada na 60 kmh którą udało mi się przekroczyć przenosząc ją na 70 kmh innym ułożeniem tylnej części układu wydechowego. Mianowicie mam wydech wraz z kolankiem od simsona i przerabiam go na różne sposoby; najpierw go kompletnie wybebeszyłem i dorabiam różnej długości stożki wraz ze stingerem i różnymi opcjami tłumienia spalin. Lecz wydaje mi się że to nie wystarcza żeby wycisnąć maksymalną moc z tego silnika, obawiam się że nawet połowy maksymalnej mocy z niego nie wycisnąłem. Dlatego szukam profesjonalnego spawaka obliczonego pod niego, tak żeby był w stanie te 70 pare pojechać i do tego potrafił sensownie przyspieszać. Wszelkie wskazówki będą jak najbardziej pomocne Heart (ewentualnie gdzie mogę takowy nabyć jeżeli gdzieś są sprzedawane, ponieważ nigdzie nie mogę trafić)