![]() |
Ogar przerywa na światłach CDI - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Elektryka (/forumdisplay.php?fid=222) +--- Wątek: Ogar przerywa na światłach CDI (/showthread.php?tid=55264) |
Ogar przerywa na światłach CDI - Szymon_komar - Wczoraj 18:32:45 Witam. Mam problem z ogarem 205 z zapłonem cdi. Gdy włącze światła to przerywa gdy trzymam gaz na maksa. Na wyłączonych światłach chodzi bez zarzutów. RE: Ogar przerywa na światłach CDI - Bob_Harley - Wczoraj 19:34:27 chętnie sie dowiem co było przyczyną bo mam simsona z cdi i tak samo szereg problemów z elektryką mimo dobrego podłączenia wg schematów RE: Ogar przerywa na światłach CDI - MacRoial - Wczoraj 22:03:51 Miałem podobnie w delcie RMR 24 gasła po zapaleniu świateł to zmniejszyłem przerwę na świecy i zaczęło działać. RE: Ogar przerywa na światłach CDI - romek - Wczoraj 23:23:10 Przerywa bo po włączeniu świateł rośnie opór i słabnie iskra, na początek zmniejsz przerwę na świecy, jak nie pomoże to na przerywaczu , może być też winna cewka zapłonowa |