![]() |
Które magneto do komara cdi - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Elektryka (/forumdisplay.php?fid=222) +--- Wątek: Które magneto do komara cdi (/showthread.php?tid=55253) |
Które magneto do komara cdi - mateuszf - Dzisiaj 13:44:18 Witam, Jak w temacie czyli które z dostępnych na rynku magnet pasuje bez przeróbek do silnika s38? Pytanie kieruję głownie do posiadaczy i/lub znawców tego tematu. Z moich ustaleń wynika że firmy produkujące gotowe zestawy cdi do Rometa używają chińskich magnet z napisem FXE8 00848. Takie magneto jest sprzedawane jako magneto od MBK 51. Kupiłem już jedno i okazuje się że średnica stożka na wał jest o około 1mm za duża. Nie wierzę że producenci zapłonów cdi do komara przetaczają magneta, za dużo zachodu z tym. To muszą być jakieś gotowe magneta, dorabiają tylko kable i podstawę. Przekopałem kawał internetu i nie znalazłem odpowiedzi jakie to ma być magneto… Czy ktoś może pomóc? Dodam że robiłem już sam od podstaw zapłon do shl i wiem co i jak, mam też czym pracować. Chce to zrobić sam korzystając z jak największej ilości zachodnich części czyli na pewno moduł, cewka zapłonowa, impulsator i cewki zasilające. |