![]() |
Metalik wiśnia/bordowy w ogarze - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Rama, nadwozie, układ wydechowy (/forumdisplay.php?fid=224) +--- Wątek: Metalik wiśnia/bordowy w ogarze (/showthread.php?tid=55248) |
Metalik wiśnia/bordowy w ogarze - Macias123 - 20-04-2025 15:53:20 Witam kolegów Jako że mój ogarek ( o ktorym jeszze nie zdazylem opowiedziec w dziale Nasze Romety) jest aktualnie w kawałkach i myśle nad kolorem na jaki go pomalować to pomyslalem ze zapytam specjalistów ![]() Szukałem na forum długo ale nie znalazlem nigdzie jakis namiarów na kolor bordo(?) metalik. Chodzi mi dokładnie o te malowanie https://elcamper.pl/wp-content/uploads/2019/09/2-2.jpg z czarną pokrywą filtra powietrza. Bede jechał do lakierni na tygodniu po świetach i się zastanawiam właśnie nad tym kolorem. RE: Metalik wiśnia/bordowy w ogarze - romek - 20-04-2025 16:52:35 Tych kolorów się nie da dobrze odtworzyć, jedynie coś zbliżonego. Dlaczego ? Technologia malowania polegała na położeniu srebrnej metalicznej bazy i Klaru z pigmentem. W dodatku odcień potrafi się różnić nawet w ramach jednego elementu. Na tym zdjęciu on wyszedł dość inaczej nawet przypomina brązowy. Najlepsza opcja jest wypatrzyć podobny lakier na jakimś aucie i poprosić o dorobienie z palety tego modelu. 1 do 1 to nie będzie ale jak już pisałem nawet w fabryce odcienie się różniły. RE: Metalik wiśnia/bordowy w ogarze - Macias123 - 20-04-2025 17:15:01 (20-04-2025 16:52:35)romek napisał(a): Tych kolorów się nie da dobrze odtworzyć, jedynie coś zbliżonego. Dlaczego ? Technologia malowania polegała na położeniu srebrnej metalicznej bazy i Klaru z pigmentem. W dodatku odcień potrafi się różnić nawet w ramach jednego elementu. Na tym zdjęciu on wyszedł dość inaczej nawet przypomina brązowy. Najlepsza opcja jest wypatrzyć podobny lakier na jakimś aucie i poprosić o dorobienie z palety tego modelu. 1 do 1 to nie będzie ale jak już pisałem nawet w fabryce odcienie się różniły. Kurde nie wiedzialem ze to takie skomplikowane ![]() |