![]() |
Brak iskry Romet komar - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Elektryka (/forumdisplay.php?fid=222) +--- Wątek: Brak iskry Romet komar (/showthread.php?tid=55238) |
Brak iskry Romet komar - Piotr_z_komarkiem - 17-04-2025 15:18:42 Witam mam problem z komarkiem nie ma iskry jest nowa cewka platynki nowe dobrze ustawione kondensator też nowy i kabel wysokiego napięcia też nowy jak się przytyka sam kabel bez fajki do cylindra to iskra jest ale rzadko i bardzo mała jak się założy fajkę i świece nie ma iskry jak się na kabel świece wkręci też nie ma iskry wie ktoś co może być przyczyną.? Bo już naprawdę nie wiem RE: Brak iskry Romet komar - romek - 17-04-2025 17:12:05 Masz zwarcie gdzieś w iskrowniku być może ten sprężysty drut przy młoteczku dotyka gdzieś do masy np na ośce przerywacza, lub obwód jest gdzieś przerwany (np miałem kiedyś luźny nit na młoteczku) RE: Brak iskry Romet komar - Piotr_z_komarkiem - 17-04-2025 17:29:03 Dzięki dam znać jak poszukam zwarcia czy chodzi RE: Brak iskry Romet komar - Piotr_z_komarkiem - 17-04-2025 23:22:39 (17-04-2025 17:12:05)romek napisał(a): Masz zwarcie gdzieś w iskrowniku być może ten sprężysty drut przy młoteczku dotyka gdzieś do masy np na ośce przerywacza, lub obwód jest gdzieś przerwany (np miałem kiedyś luźny nit na młoteczku) Przyczyną jednak nulla inna otóż fajka jest do wywalenia a platynki były źle ustawione w sensie zły luz ale i tak dzięki RE: Brak iskry Romet komar - romek - 18-04-2025 00:21:06 Nie ma sprawy, dobrze że udało się naprawic |