![]() |
Za grube tarcze sprzegla ? - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Za grube tarcze sprzegla ? (/showthread.php?tid=55225) |
Za grube tarcze sprzegla ? - Ambero25 - 13-04-2025 11:21:42 Witam , mam taki problem skladam nowy silnik do komara na nowych karterach i jak mam zlozone nowe wspolczesne kompletne sprzeglo do tego zabierak i pierscien zabieraka zalozony na zewnatrz sprzegla tak zeby byl ten luz zachowany to kapa sprzegla niedochodzi do karterow , wychodzi na to ze sprzeglo za bardzo odstaje i nie miesci sie pod kapa , dodam ze w swoim komarze mam ten pierscien zamontowany do wewnatrz co powoduje mega trudnosc w obroceniu pedalami na wcisnietym sprzegle zeby je ustawic do kopniecia , ktos ma jakis pomysl jak to pogodzic ? Wychodzi na to ze wspolczesne tarcze sa za grube ?? RE: Za grube tarcze sprzegla ? - romek - 13-04-2025 11:26:48 Tak są za grube, zarówno Duells jak i polskie, ja musiałem wlozyc jedna nowa i jedna stara. RE: Za grube tarcze sprzegla ? - Ambero25 - 13-04-2025 15:48:27 Czyli czekac az sie lekko zuzyja ? Nawet na odwroconym pierscieniu kapa odstaje z 1-2 mm i musze docisnac ja do karteru :/ RE: Za grube tarcze sprzegla ? - MacRoial - 13-04-2025 21:07:20 Można spróbować je przelecieć papierkiem ściernym. RE: Za grube tarcze sprzegla ? - tomangelo - 13-04-2025 23:32:41 Albo dorobić drugą uszczelkę. |