![]() |
Cześć wszystkim! - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Chłopcy Rometowcy (/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Powitalnia (/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: Cześć wszystkim! (/showthread.php?tid=55211) |
Cześć wszystkim! - Macias123 - 05-04-2025 17:16:02 Cześć, jestem Maciek, narazie w mojej kolekcji jest Romet Ogar 200, do którego zdążyłem już wprowadzić kilka „poprawek”.Lubie mechanikę i elektronikę i myślę że wybór ogara na właściwie pierwszy motor przetestowało moje zdolności ![]() RE: Cześć wszystkim! - usertm - 05-04-2025 18:08:44 Witam imiennika! Moze pochwalisz się motórem i tymi swoimi poprawkami RE: Cześć wszystkim! - Macias123 - Wczoraj 17:50:56 Moje ulubione zdjęcie - z czasów jak jeszcze był na wsi ![]() A w kwestii przeróbek to głównie jakieś pierdoły robiłem, przerobienie klaksonu ( wcześniej do przełącznika był podpięty minus a do masy klaksonu napięcie z prądnicy, nie wiem dlaczego tak było), zębatka wymieniona na 33 zębów ( nie za bardzo to się sprawdziło) i cylinder na 70ccm rozwiercony, kilka przeróbek związanych z kierownicą i osprzętem bo jest od simsona, dospawałem ogranicznik podpory centralnej bo nie było, aktualnie robię z kumplami projekt świateł LED z przetwornica (żarówka H4 12v, nie wiem jak to wyjdzie, sami robiliśmy schematy i reszte ) ale motor aktualnie w kawałkach, wypiaskowany, postanowiłem na oryginalny bordowy kolor przemalować. Podeśle jakieś foto jak bedzie cieplej to może coś zdziałam w kwestii malowania ![]() RE: Cześć wszystkim! - Piotrekdriver1 - Wczoraj 19:45:27 Cześć. Działał Tobie ten klakson?bo nie wiem czy wiesz ale on jest 3V i fabrycznie był zasilany z baterii. RE: Cześć wszystkim! - usertm - Wczoraj 20:54:06 Urzekł mnie ten kask rowerowy, super połączenie. Może stwórz mu oddzielny wątek RE: Cześć wszystkim! - Bob_Harley - Wczoraj 21:00:15 33 zęby? to ile to jechało? 100 kph xD? RE: Cześć wszystkim! - Macias123 - Wczoraj 21:08:49 Piotrekdriver1 ![]() ![]() usertm a w jakiej kategorii powinienem to zrobić? Bo ja nie za bardzo w fora... RE: Cześć wszystkim! - usertm - Wczoraj 21:10:38 Zjedź trochę w dół na stronie głównej i będziesz miał na zielono Nasze Romety RE: Cześć wszystkim! - Macias123 - Wczoraj 21:15:17 Dzieki, załoze zaraz Bob_Harley jak dobrze pamietam to cos kolo 75 sie udało wykręcić, ledwo się nie rozleciał przy okazji a chmura to za mna taka szła jakby się coś paliło |