![]() |
Za mało powietrza przez rurke w ramię - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Za mało powietrza przez rurke w ramię (/showthread.php?tid=55210) |
Za mało powietrza przez rurke w ramię - Plarex - Wczoraj 21:40:04 Witam, mam problem ze swoim romecikiem z dellorto sha 15. Kiedy mam założoną gumę łączącą gaźnik a ramę romet dostaje za mało powietrza i podczas jazdy nie wkręca się do końca, zdejmuję gumę i ożywa. Rurka drożna, może rozwiercenie (albo wyciągniecie bo wydaje się być wprasowana) tej tulejki [attachment=23529] pomoże? RE: Za mało powietrza przez rurke w ramię - MacRoial - Wczoraj 21:44:53 Ta tulejka to chyba czyjaś inicjatywa w ramie od 2375 nie widziałem nigdy takiej i w kadecie też takiej nie mam, ale mimo to dziwne jest to że przy takim otworze ma za mało powietrza może jak zakładasz gumę łączącą gaźnik z ramą to prze ona na połączenie gaźnik cylinder? RE: Za mało powietrza przez rurke w ramię - Dawdzio - Wczoraj 21:45:23 A średnica rurki na dole nie jest czasem identyczna jak otwór na górze? RE: Za mało powietrza przez rurke w ramię - romek - Wczoraj 21:52:03 W Dellorto w sumie nie wiem czy jest sens zakładać gumę RE: Za mało powietrza przez rurke w ramię - Plarex - Wczoraj 22:09:36 Średnica na dole jest większa, palec wskazujący wchodzi a u góry ta tulejka ma otwór sporo mniejszy. Gumę zakładam bo nie chcę mieć tego przydźwięku. Tak jak patrzę na google to rzeczywiście żadna rama nie posiada tej tulejki więc chyba to rzemiosło, tylko po co? RE: Za mało powietrza przez rurke w ramię - romek - Wczoraj 22:26:10 W Komarach to było ale wbijane... RE: Za mało powietrza przez rurke w ramię - Piotrekdriver1 - Wczoraj 22:43:30 Kolega ma taką w swoim 2375 a u mnie tego nie ma.Spróbuj to wybić. |