Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy!
Sprzęgło cały czas trzyma w Romet komar 2352w - Wersja do druku

+- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl)
+-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221)
+--- Wątek: Sprzęgło cały czas trzyma w Romet komar 2352w (/showthread.php?tid=55161)

Sprzęgło cały czas trzyma w Romet komar 2352w - Leczyk_Junior - Wczoraj 22:49:58

Witam, mam problem ze sprzęgłem. Sprzęgło mi nie wysprzęglało więc wymieniłem przekładki (oprócz tej z bolcami bo była nie wytarta) i tą blaszke z kulką. po założeniu wszystkiego na początku dalej nie wysprzęglało ale po chwili zaczeło Wiec zalałem olej. Na poprzednim oleju sprzęgło kleiło więc wymieniłem na hipol 75w90. Zaczeło i nie przestało, sprzęgło cały czas trzyma a ja nie wiem co może być problemem. Myślałem że linka za mocno trzyma więc ją zdjąłem ale dalej sprzęgło trzyma i wysprzęgla

RE: Sprzęgło cały czas trzyma w Romet komar 2352w - romek - Wczoraj 23:20:36

Jak masz w pokrywie ten element co się linkę zaczepia, w środku on ma wielowypust i na nim siedzi palec wysprzeglajacy i można jego przestawiać, zapewne musisz tam przestawić a sprawdzisz to zdejmując pokrywę i patrzac czy wtedy też wysprzegla. Kolejna opcja to odwrotnie założony pierścień zabezpieczający, to jest tak pomyślane że nim regulujesz luz między tarczami i w zależności czy masz tarcze nowe czy zużyte można go założyć na dwa sposoby.