![]() |
Jak szczelnie zamontować wydech - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Poradniki, instrukcje i schematy (/forumdisplay.php?fid=27) +--- Wątek: Jak szczelnie zamontować wydech (/showthread.php?tid=55142) |
Jak szczelnie zamontować wydech - Romet ogar polski - Dzisiaj 14:36:51 W moim romecie z silnikiem 023 dosłownie kopci się z pod kolanka przy cylindrze Romet jest głośny i leje się nie przepalony olej z wydechu mój Romet jest na dotarciu i wiem że dlatego jest tyle niespalonego oleju ale się pytam czy jest jakiś sprawdzony sposób żeby uszczelnić kolanko wydechowe bo moje kolanko nie dość że jest nieszczelne to z czasem od wibracji nakrętka się sama poluzowuje. Z góry dziękuję Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka RE: Jak szczelnie zamontować wydech - romek - Dzisiaj 14:46:54 Najlepszym sposobem jest uszczelka (taki pierścień) miedziana pomiędzy kolanko a cylinder, natomiast z drugiej strony między kołnierz kolanka a nakrętkę dać kilka zwojów sznura do uszczelniania pieców (kiedyś azbestowy dziś można kupić szklany). Oczywiście gwint musi być dobry. RE: Jak szczelnie zamontować wydech - Bob_Harley - Dzisiaj 15:54:52 co wy macie z tym lejącym olejem z tłumika? to oznacza ze jest za duzo oleju w mieszance albo silnik ma złe spalanie, ja też robiłem mieszanke 1:30 na dotarciu i to na orlenie 2T, który bardzo nagarował ale nigdy mi nie leciało z tłumika! Natomiast co do uszczelnienia to ja w jafce sobie poradziłem w taki sposób: wyciąłem kawałek puszki po pepsi, owinąłem na kolano wydechowe ze 2 warstwy tej blachy i zacisnąłem tłumik za pomocą obejmy, wbrew pozorom takie drutowanie działa i jest szczelnie RE: Jak szczelnie zamontować wydech - grz3513k - Dzisiaj 18:40:37 Ja polecam silikon wysokotemperaturowy, też fajnie uszczelnia. |