![]() |
Czołem! - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Chłopcy Rometowcy (/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Powitalnia (/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: Czołem! (/showthread.php?tid=55138) |
Czołem! - RobertBalba - Wczoraj 18:39:24 Pewnego dnia ogarnęła mnie nagła i nieoczekiwaną chęć posiadania i spowodowala, że w wyszukiwarki internetowe zacząłem wprowadzać hasła typu rower Wagant, Romet, rowery PRL, składaki, Wigry 3, eksploatacja roweru PRL. Chęć posiadania, jak pisałem, pojawiła się nagle i niespodziewanie. Niespodziewanie bo ostatni raz rowerowałem sporo ponad trzy dekady temu. Na Wagancie właśnie , a jeszcze wcześniej na jakiejś "kolarzówce" Uniewersala i na Wigry 3. Nagłą chęć posiadania zacząłem racjonalizować. I zracjonalizowałem ją w końcu. Otóż: szukam składaka do kajaka. Składaka co i do bagażnika samochodu wejdzie i potem na mecie spływu poczeka lub ze mną poplynie w kajaku dwójce zbyt wiele miejsca nie zajmując. Któreś z wyszukiwań przyniosło mnie tutaj. I trochę zostać zamierzam, poczytać o majstrach czarodziejach co blask lub choćby użyteczność sprzętowi leciwemu przywracają. |