![]() |
Ukruszony kanał w cylindrze - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Ukruszony kanał w cylindrze (/showthread.php?tid=55129) |
Ukruszony kanał w cylindrze - Romet ogar polski - 19-02-2025 03:24:04 Witam wszystkich w moim ogarze silnik 023 zaczeło coś klepać w cylindrze, okazało się po rozebraniu że ukruszył się kawałek ścianki cylindra i porysowało cały cylinder wraz z tłokiem. jeżeli ktoś miał podobną sytuację i wiedział by co mogło to spowodować z chęcią bym go wysłuchał.Mam jeszcze pytanie czy chińskie cylindry z Jack motors są godne uwagi czy jednak jedynym rozsądnym wyborem jest almot? Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka RE: Ukruszony kanał w cylindrze - romek - 19-02-2025 07:23:51 Ciężko mi sobie to wyobrazić, chyba że chodzi Ci o tą wystającą część tulei na dole, ale wtedy to by chyba Ci zblokowało silnik... Jak już z nowych to lepiej Almot RE: Ukruszony kanał w cylindrze - Romet ogar polski - 19-02-2025 20:49:33 (19-02-2025 07:23:51)romek napisał(a): Ciężko mi sobie to wyobrazić, chyba że chodzi Ci o tą wystającą część tulei na dole, ale wtedy to by chyba Ci zblokowało silnik... Jak już z nowych to lepiej AlmotKawałek tulei cylindra się ukruszył nie na dole tylko w kanale tak jakby to ująć kanał sam się powiększył w niechciany sposób Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka RE: Ukruszony kanał w cylindrze - romek - 19-02-2025 21:32:39 To takiego czegoś nie widziałem jeszcze RE: Ukruszony kanał w cylindrze - Romet ogar polski - 19-02-2025 23:31:37 (19-02-2025 07:23:51)romek napisał(a): Ciężko mi sobie to wyobrazić, chyba że chodzi Ci o tą wystającą część tulei na dole, ale wtedy to by chyba Ci zblokowało silnik... Jak już z nowych to lepiej AlmotDzięki za opinie o cylindrze jusz zamówiłem almota 60cc Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka RE: Ukruszony kanał w cylindrze - Maka_91 - 12-03-2025 00:44:06 Wykruszył się i tyle. Może jakaś wada może coś. Czy to w sumie istotne? Chyba nie. Powodzenia w wymianie na nowy |