Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy!
Ukruszony kanał w cylindrze - Wersja do druku

+- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl)
+-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221)
+--- Wątek: Ukruszony kanał w cylindrze (/showthread.php?tid=55129)

Ukruszony kanał w cylindrze - Romet ogar polski - 19-02-2025 03:24:04

Witam wszystkich w moim ogarze silnik 023 zaczeło coś klepać w cylindrze, okazało się po rozebraniu że ukruszył się kawałek ścianki cylindra i porysowało cały cylinder wraz z tłokiem. jeżeli ktoś miał podobną sytuację i wiedział by co mogło to spowodować z chęcią bym go wysłuchał.Mam jeszcze pytanie czy chińskie cylindry z Jack motors są godne uwagi czy jednak jedynym rozsądnym wyborem jest almot?

Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka

RE: Ukruszony kanał w cylindrze - romek - 19-02-2025 07:23:51

Ciężko mi sobie to wyobrazić, chyba że chodzi Ci o tą wystającą część tulei na dole, ale wtedy to by chyba Ci zblokowało silnik... Jak już z nowych to lepiej Almot

RE: Ukruszony kanał w cylindrze - Romet ogar polski - 19-02-2025 20:49:33

(19-02-2025 07:23:51)romek napisał(a):  Ciężko mi sobie to wyobrazić, chyba że chodzi Ci o tą wystającą część tulei na dole, ale wtedy to by chyba Ci zblokowało silnik... Jak już z nowych to lepiej Almot
Kawałek tulei cylindra się ukruszył nie na dole tylko w kanale tak jakby to ująć kanał sam się powiększył w niechciany sposób

RE: Ukruszony kanał w cylindrze - romek - 19-02-2025 21:32:39

To takiego czegoś nie widziałem jeszcze

RE: Ukruszony kanał w cylindrze - Romet ogar polski - 19-02-2025 23:31:37

(19-02-2025 07:23:51)romek napisał(a):  Ciężko mi sobie to wyobrazić, chyba że chodzi Ci o tą wystającą część tulei na dole, ale wtedy to by chyba Ci zblokowało silnik... Jak już z nowych to lepiej Almot
Dzięki za opinie o cylindrze jusz zamówiłem almota 60cc

RE: Ukruszony kanał w cylindrze - Maka_91 - 12-03-2025 00:44:06

Wykruszył się i tyle. Może jakaś wada może coś. Czy to w sumie istotne?
Chyba nie. Powodzenia w wymianie na nowy