Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy!
co to jest ? - Wersja do druku

+- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl)
+-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207)
+--- Dział: Nasze rowery Romet - Użytkowe i turystyczne (/forumdisplay.php?fid=208)
+--- Wątek: co to jest ? (/showthread.php?tid=55120)

co to jest ? - składakowcy - 13-02-2025 22:59:36

Siema, mam pytanie czy to są wigry 3 czy to jest jubilat bo już zgłupłem niby na pompke mocowanie jest wyżej a tu niżej albo mi sie wydaje, byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedz mam oferte ich kupna za 50zł

RE: co to jest ? - zaz - 14-02-2025 00:28:45

Romet wigry 3 sprawdź rok produkcji na ramię

RE: co to jest ? - wigryman - 14-02-2025 00:45:29

Jakub, widzę z racji Twojego wieku, że te rowerki to nie jest Twoje dzieciństwo, ale zadaj sobie choć minimum trudu. Wystarczy wpisać w Wikipedię, żeby zorientować się że Wigry do Jubilata ma się jak kartka A5 do A4. Niby kształt taki sam ale różnica spora. Tego po prostu nie można pomylić.

RE: co to jest ? - składakowcy - 14-02-2025 15:49:42

(14-02-2025 00:45:29)wigryman napisał(a):  Jakub, widzę z racji Twojego wieku, że te rowerki to nie jest Twoje dzieciństwo, ale zadaj sobie choć minimum trudu. Wystarczy wpisać w Wikipedię, żeby zorientować się że Wigry do Jubilata ma się jak kartka A5 do A4. Niby kształt taki sam ale różnica spora. Tego po prostu nie można pomylić.
słuchaj ja wiem ale gdyż poprostu zgłupiałem a kolega mi jeszcze wmawiał że tam jest rama z jubilata ale już sie przekonałem wczoraj

RE: co to jest ? - usertm - 14-02-2025 19:04:31

Wigry trójka, jak mam zgadywać - rok to będzie 86, chyba, że coś kombinowane było, co jest możliwe przez tyle lat. Nie jest tragiczny ten rower, po odrobinę bardziej postaranym malowaniu, miałbyś eleganckiego wigraka Big Grin

RE: co to jest ? - zaz - 15-02-2025 10:44:19

Warto go przywrócić do użytku uzupełnić brakujące wyposażenie zgodne z rocznikiem. A rocznik na ramię sprawdzałeś. Będziesz miał elegancki rower jak go ogarniesz