Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy!
Rejestrowanie rometa na kupiony dowód - Wersja do druku

+- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl)
+-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Dział: Inne pytania (/forumdisplay.php?fid=21)
+--- Wątek: Rejestrowanie rometa na kupiony dowód (/showthread.php?tid=55087)

Rejestrowanie rometa na kupiony dowód - Merfix - Wczoraj 00:52:07

Witam przychodze z pytaniem ostatnio zauważyłem jak niektórzy sprzedawają dowody rejestracyjne do komarów itd czy jezeli kupie taki dowód i wybije tabliczke z numerem VIN i tymi innymi informacjami i umocuje ta tabliczke w odpowiednim miejscu na ramie jest szansa na zarejestrowanie motoru normalnie na białe tablice ? Czy bedą jakies niezgodnosci w dokumentach? jak to działa niemoge nigdzie znaleźć o tym informacji dlatego pytam tutaj

RE: Rejestrowanie rometa na kupiony dowód - romek - Wczoraj 02:17:52

1. Jest to przestępstwo zagrozone kara więzienia.
2. Jak rozumiem chcesz zasłonic tabliczka z allegro i nowym numerem oryginalny numer ramy, ja wiem że diagności często nie mają pojęcia o swojej pracy ale każde badanie rozpoczyna się od sprawdzenia numeru ramy. Diagnosta znajdzie tabliczkę ale będzie chciał też numer ramy, pewnie zacznie szukać w internecie , gdyby to była Jawka to dowie się że tego numeru nie było (z reguły), ale w tym przypadku dowie się że w ten sposób
tabliczek nie montowano, za to w tym miejscu był numer ramy.
Zresztą sama tabliczka pod kątem budzi wątpliwości.
3. Istnieje ryzyko że kupisz dokumenty ale ich dawca ciągle gdzieś jeździ i wtedy masz przypał. Mało tego, na allegro ktoś sprzedaje/sprzedawał dowody które prawdopodobnie zostały skradzione z wydziału komunikacji a konkretnie firmy która miała je zniszczyć (innej opcji żeby wejść w posiadanie kilkuset unieważnionych przez jeden wydział dowodów nie znam}. Wyobraź sobie że idziesz z takim dowodem do wydziału, wtedy chyba byś wyszedł w kajdankach od razu.

RE: Rejestrowanie rometa na kupiony dowód - Michał - Wczoraj 10:04:41

Romety miały nabijane numery, więc numer z samą tabliczką nie przejdzie.

RE: Rejestrowanie rometa na kupiony dowód - tomangelo - Wczoraj 21:25:33

Komary miały tabliczkę przy prawej osłonie gaźnika, nie wiem jak z "mutacjami" pokroju Rometa 100, Ogary już miały tylko numery. Ciekawe czemu przestali je montować, zwłaszcza że w tamtych czasach wchodził już nakaz tablic znamionowych. Inna sprawa że różnie go przestrzegano i nawet przyczepki SAMy przechodziły mając tylko numer.

RE: Rejestrowanie rometa na kupiony dowód - romek - Wczoraj 21:52:38

Komary , Kadety i Pony na rynek węgierski miały do końca tabliczki na główce ramy.