Romet Chart - wał korbowy - regeneracja - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Romet Chart - wał korbowy - regeneracja (/showthread.php?tid=55086) |
Romet Chart - wał korbowy - regeneracja - BigSoft - 29-01-2025 21:47:09 Hej, witam po długiej przerwie, fajnie, że forum jeszcze istnieje Po około 7 latach od ostatniej przejażdżki moim Chartem, w końcu nadszedł czas na przywrócenie go do żywych. Pytanie mam o najgorsze chyba - wał korbowy. To była główna przyczyna odstawienia Charta na bok. Macie jakieś doświadczenia z firmami od regeneracji? Gdzie warto, gdzie nie warto? Mam dwa wały, jeden jest chyba oryginalny, ale pewności nie mam, drugi jest tajwan, kiedyś była seria nowych, mają takie czarne przeciwwagi (na nim przejechałem ok 14-15 tys. km i chyba się rozcentrował, bo rzuca całym silnikiem, wybiło gniazda na łożyska w karterach. Firmy, które kojarzę, to Dor-Mar, Jack-motors? Jeszcze Motor-tech w Katowicach. Może być wysyłkowo. RE: Romet Chart - wał korbowy - regeneracja - tramwajarz - 29-01-2025 22:43:03 Myśle ze dobra korba i do dormara,oglądam faceta i ma chłop doświadzenie Romet Chart - wał korbowy - regeneracja - miszel - Wczoraj 00:04:59 Ja robiłem w Jackmotors - wrzucają korbę od sendy i elegancko centrują. Zabawa tania nie była ale jak na razie nie mam żadnych zastrzeżeń do pracy wału. Jedyny problem to taki, że owa korba ma minimalnie większą stopę i trzeba było lekko przeszlifować kartery, żeby wszystko dobrze siadło . RE: Romet Chart - wał korbowy - regeneracja - BigSoft - Wczoraj 00:09:46 Korbę od sendy mam nawet kupioną. Jaki koszt mniej więcej takiej zabawy? Kartery sobie ogarnę. |