Zapłon CDI Romet ogar 200 iskra w różnym położeniu - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Zapłon CDI Romet ogar 200 iskra w różnym położeniu (/showthread.php?tid=55056) |
Zapłon CDI Romet ogar 200 iskra w różnym położeniu - pro_siaty - 17-01-2025 01:08:22 Witam, mam pewien problem mam CDI deluxe w ogarze 200 od jakoś prawie roku nie ma mocy już powoli kończą mi się pomysły zmieniłem wał ponieważ tamten miał luz na korbowodzie, zmieniłem cyl., tłumik czysty z gaźnikim też kombinowałem(przekładałem rególowałem itp.) więc stwierdziłem że ustawie go lampa stroboskopową (wcześniej ustawiałem na oko) jeździła, odpalała z ostatniego freza, miała moc itp. wszędzie widziałem że kreska ma magnecie powinna "stać w miejscu" a u mnie tak jakby się rozmazuje można powiedzieć że rozciąga się na odleglość ok. 8mm i teraz pytanie czy to lampa jest wadliwa ,czy Jest jakiś problem z zapłonem (impulsator źle wykrywa sygnały?) Proszę o pomoc RE: Zapłon CDI Romet ogar 200 iskra w różnym położeniu - romek - 17-01-2025 08:02:40 Myślę że obydwie opcje mogą być prawdziwe RE: Zapłon CDI Romet ogar 200 iskra w różnym położeniu - Michał - 17-01-2025 17:36:19 Podmień moduł zapłonowy na próbę. |