Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy!
Wypiaskowany bak wewnątrz - Wersja do druku

+- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl)
+-- Dział: Inne jednoślady PRLu (/forumdisplay.php?fid=174)
+--- Dział: Inne - Problemy techniczne (/forumdisplay.php?fid=194)
+--- Wątek: Wypiaskowany bak wewnątrz (/showthread.php?tid=55027)

Wypiaskowany bak wewnątrz - mateusz2024 - 07-01-2025 21:32:10

Witam,

Oddałem do wypiaskowania części do motoru, ale mimo wcześniejszych ustaleń, bak "omyłkowo" został wypiaskowany również wewnątrz. Huh

Macie jakieś pomysły co w związku z tym można zrobić? Czy da się jeszcze coś z tym bakiem zrobić i jakoś go w środku zabezpieczyć?

RE: Wypiaskowany bak wewnątrz - Piotrekdriver1 - 07-01-2025 21:46:53

Podejrzewam że za dużo to oni tam w środku nie wypiaskowali.A nowy to chyba był też surowy w środku czy się mylę?

RE: Wypiaskowany bak wewnątrz - romek - 07-01-2025 22:03:33

Mi się też wydaje że one nigdy nie były malowane w środku, a są preparaty (drogie) do malowania baków w srodku

Wypiaskowany bak wewnątrz - sbanys - 07-01-2025 23:53:09

Jak nie masz w planie malowania proszkowego to zalej go trochę benzyna lub naftą to go zabezpieczy przed rudą. Jak masz fundusze to dobrym rozwiązaniem są farby do zabezpieczenia wnętrza baku. Koszt w przedziale 125 do 150 zł ale wystarczy na bak do WFM i 2 rometów.

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka

Wypiaskowany bak wewnątrz - łogór 200 - Wczoraj 00:39:26

Ja to bym sie nie martwil zabezpieczeniem a doczyszczeniem tego baku po scierniwie,co nie jest takim prostym zadaniem bo jest ono doslownie w kazdym zakamarku i z czasem wychodzi wylatuje kolejna porcja,wprost do gaznika a dalej to juz wiadomo gdzie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

RE: Wypiaskowany bak wewnątrz - romek - Wczoraj 08:12:27

No to nie jest łatwe, ja miałem nie tyle wypiaskowany w środku co nie zabezpieczony i się tego nasypało, płukanie płukanie i jeszcze raz płukanie. A i ogólnie to po piaskowaniu powinno się tego samego dnia malować