![]() |
Rower Conform – identyfikacja modelu i historia marki - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207) +--- Dział: Inne rowery PRL (/forumdisplay.php?fid=238) +--- Wątek: Rower Conform – identyfikacja modelu i historia marki (/showthread.php?tid=55014) |
Rower Conform – identyfikacja modelu i historia marki - Comformrower78 - 03-01-2025 20:22:11 Tytuł wątku: Rower Conform – identyfikacja modelu i historia marki Treść: Cześć wszystkim! Mam rower, który został kupiony przez moich dziadków w latach 90. lub na początku 2000. Rower ma naklejki z nazwą „Conform” i z tego, co wiem, został sprowadzony z Niemiec. Niestety, w internecie nie znalazłem żadnych informacji o tej marce, dlatego zwracam się o pomoc do Was. Opis roweru: Rama i kolor: Oryginalnie różowa, przemalowana na pomarańczowo. Naklejki i oznaczenia: Naklejka „Conform” na ramie. „IFA Renak” na piaście. „Poscho” na lampie przedniej. Na bagażniku oznaczenie „R-102” lub „R-02”. Wyposażenie: 5-ramienna korba, pełna w środku, z łopatkami pod skosem. Rower posiadał prawdopodobnie dynamo i licznik Charakterystyczne błotniki – na przednim znajduje się naklejka z napisem „ADAC”. Na tylnim niebieska Sachs kidgvo z narysowanymi dziećmi Pytania: Czy ktoś spotkał się z marką „Conform”? Czy możliwe, że to model eksportowy z NRD lub Polski? Czy ktoś posiada katalogi rowerów IFA lub Rometa z lat 80.? Może ktoś rozpozna podobieństwa tego roweru do innych modeli? Załączam kilka zdjęć roweru oraz szczegółów, które mogą być pomocne. Z góry dziękuję za każdą wskazówkę, pomoc lub sugestię! Pozdrawiam, Comformrower78 Przepraszam napis poscho jest na tylnej lampie przedniej nie posiada |