Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy!
"Nowoczesny" Jikov - Wersja do druku

+- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl)
+-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Dział: Części zamienne (/forumdisplay.php?fid=225)
+--- Wątek: "Nowoczesny" Jikov (/showthread.php?tid=54995)

"Nowoczesny" Jikov - grz3513k - Wczoraj 00:01:05

Cześć Big Grin muszę kupić nowy gaźnik do swojego ogara 200. Chciałem kupić dellorto, ale ceny tego gaźnika mnie powaliły i postanowiłem kupić "chiński" gaźnik, ale nie wiem który wybrać. Czy jest jakaś różnica pomiędzy zwykłym chińskim gaźnikiem a duellsem? Jak tak czym się różnią? Który lepiej się sprawuje? Pozdrawiam.

RE: "Nowoczesny" Jikov - romek - Wczoraj 10:47:23

Miałem duells w ogarze, wadliwy fabrycznie, nie trzymał obrotów i się dławił na wysokich obrotach na 3ce teraz mam prawdziwego jikova

"Nowoczesny" Jikov - łogór 200 - Wczoraj 11:11:37

Rowniez polecam ci szukac oryginalnego mieszacza do jawki,byl nawet swego czasu nowy na sprzedajemy,cena nie byla jakaś sprawiedliwa ale chyba warty tej ceny,Na duellsie podobnie mialem w zasadzie brak reakcji na ustawienia iglicy z wolnymi obrotami podobnie żyło własnym życiem,u mnie przelelewal pomimo regulacji poziomu paliwa,na postoju nawet sie wkrecal,ale pod obciążeniem juz słabo bylo

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

RE: "Nowoczesny" Jikov - Bob_Harley - Wczoraj 19:20:14

testowałem kilka chińskich gaźników do jafki i najlepiej sie jeździło na tym jednym z najdroższych no-name, kosztował coś koło 130zł ale przynajmniej dało sie go jakoś wyregulować, a na duellsie też zaraz miałem problemy z zalewaniem, nietrzymaniem obrotów i za chwile już była przepustnica obrobiona

RE: "Nowoczesny" Jikov - grz3513k - Wczoraj 20:42:58

(Wczoraj 19:20:14)Bob_Harley napisał(a):  testowałem kilka chińskich gaźników do jafki i najlepiej sie jeździło na tym jednym z najdroższych no-name, kosztował coś koło 130zł ale przynajmniej dało sie go jakoś wyregulować, a na duellsie też zaraz miałem problemy z zalewaniem, nietrzymaniem obrotów i za chwile już była przepustnica obrobiona

Chodzi ci o ten z napisem "WM Motor" na komorze pływakowej?

RE: "Nowoczesny" Jikov - Bob_Harley - Wczoraj 23:56:56

z tego co pamiętam nie miał żadnych napisów i nie miał tych złotawych śrubek które są np. w Duellsach

RE: "Nowoczesny" Jikov - grz3513k - Dzisiaj 01:48:13

Po głębszym przemyśleniu sprawy zamówiłem amala 16 z jackmotors. Zobaczymy co z tego wyjdzie Smile