"Nowoczesny" Jikov - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Części zamienne (/forumdisplay.php?fid=225) +--- Wątek: "Nowoczesny" Jikov (/showthread.php?tid=54995) |
"Nowoczesny" Jikov - grz3513k - Wczoraj 00:01:05 Cześć muszę kupić nowy gaźnik do swojego ogara 200. Chciałem kupić dellorto, ale ceny tego gaźnika mnie powaliły i postanowiłem kupić "chiński" gaźnik, ale nie wiem który wybrać. Czy jest jakaś różnica pomiędzy zwykłym chińskim gaźnikiem a duellsem? Jak tak czym się różnią? Który lepiej się sprawuje? Pozdrawiam. RE: "Nowoczesny" Jikov - romek - Wczoraj 10:47:23 Miałem duells w ogarze, wadliwy fabrycznie, nie trzymał obrotów i się dławił na wysokich obrotach na 3ce teraz mam prawdziwego jikova "Nowoczesny" Jikov - łogór 200 - Wczoraj 11:11:37 Rowniez polecam ci szukac oryginalnego mieszacza do jawki,byl nawet swego czasu nowy na sprzedajemy,cena nie byla jakaś sprawiedliwa ale chyba warty tej ceny,Na duellsie podobnie mialem w zasadzie brak reakcji na ustawienia iglicy z wolnymi obrotami podobnie żyło własnym życiem,u mnie przelelewal pomimo regulacji poziomu paliwa,na postoju nawet sie wkrecal,ale pod obciążeniem juz słabo bylo Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: "Nowoczesny" Jikov - Bob_Harley - Wczoraj 19:20:14 testowałem kilka chińskich gaźników do jafki i najlepiej sie jeździło na tym jednym z najdroższych no-name, kosztował coś koło 130zł ale przynajmniej dało sie go jakoś wyregulować, a na duellsie też zaraz miałem problemy z zalewaniem, nietrzymaniem obrotów i za chwile już była przepustnica obrobiona RE: "Nowoczesny" Jikov - grz3513k - Wczoraj 20:42:58 (Wczoraj 19:20:14)Bob_Harley napisał(a): testowałem kilka chińskich gaźników do jafki i najlepiej sie jeździło na tym jednym z najdroższych no-name, kosztował coś koło 130zł ale przynajmniej dało sie go jakoś wyregulować, a na duellsie też zaraz miałem problemy z zalewaniem, nietrzymaniem obrotów i za chwile już była przepustnica obrobiona Chodzi ci o ten z napisem "WM Motor" na komorze pływakowej? RE: "Nowoczesny" Jikov - Bob_Harley - Wczoraj 23:56:56 z tego co pamiętam nie miał żadnych napisów i nie miał tych złotawych śrubek które są np. w Duellsach RE: "Nowoczesny" Jikov - grz3513k - Dzisiaj 01:48:13 Po głębszym przemyśleniu sprawy zamówiłem amala 16 z jackmotors. Zobaczymy co z tego wyjdzie |