[Ogar 200] Zawieszenie simsona w ogarze. - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Inne pytania (/forumdisplay.php?fid=21) +--- Wątek: [Ogar 200] Zawieszenie simsona w ogarze. (/showthread.php?tid=54990) |
Zawieszenie simsona w ogarze. - nojawie77 - 16-12-2024 20:22:08 Witam. Od jakiegoś czasu chciałem zrealizować projekt ogara 200. Jako ,że zawieszenie ogara nie jest zbytnio wygodne chciałem zamontować zawieszenie z Simsona lub Charta. Czytałem kiedyś ,że ogary mają różne główki ramy , krótką i długo. Mój ogar jest z 1990 roku więc ma krótką główkę. Nie chciałbym skracać główki ,ponieważ chciałbym mieć możliwość powrotu do oryginału. Jeżeli ktoś ma simsona lub charta, czy mógłby zmierzyć długość główki ramy? Z góry dziękuję. RE: Zawieszenie simsona w ogarze. - tramwajarz - 16-12-2024 20:32:18 odpusc charta,to wymarły gatunek.mało do tego czesci i stery,lepiej juz cały przód od simsona,pełno czesci,rózne sprezyny,mozliwosc hamulca tarczowego ,pólk cnc RE: Zawieszenie simsona w ogarze. - nojawie77 - 16-12-2024 23:51:49 Czy możesz podpowiedzieć jakie są konieczne przeróbki do zastosowania zawieszenia z simsona? |