Kupno zabytkowego motoru z innego województwa - wniosek do Urzędu Ochrony Zabytków - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Prawo (/forumdisplay.php?fid=99) +--- Dział: Dokumenty (/forumdisplay.php?fid=101) +--- Wątek: Kupno zabytkowego motoru z innego województwa - wniosek do Urzędu Ochrony Zabytków (/showthread.php?tid=54941) |
Kupno zabytkowego motoru z innego województwa - wniosek do Urzędu Ochrony Zabytków - weczer85 - 12-11-2024 14:45:34 Cześć, kupiłem zabytkowy motor (na żółtych blachach) z innej część Polski i zostałem poinformowany, że muszę zgłosić to do Wojewódzkiego Urzędu Ochrony Zabytków (tam, gdzie zgłosił go do ewidencji zabytków poprzedni właściciel). Powiedziano mi, że mogę to zrobić online, ale nie mogę w sieci znaleźć szczegółów jak to zrobić. Czy ktoś może ma już takie doświadczenia i mógłby się podzielić ze mną swoja wiedzą ? RE: Kupno zabytkowego motoru z innego województwa - wniosek do Urzędu Ochrony Zabytków - romek - 12-11-2024 15:29:11 Najprościej chyba list polecony napisać że zawiadamiasz że w tym i tym dniu nabyłeś taki i taki pojazd wpisany do ich ewidencji. Na wszelki wypadek powiadomił bym też swojego konserwatora |