Komar przerywa nie chce zapalić magneto trze o cewki - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Komar przerywa nie chce zapalić magneto trze o cewki (/showthread.php?tid=54924) |
Komar przerywa nie chce zapalić magneto trze o cewki - Kacperek - 28-10-2024 22:30:23 Witam wszystkich, Ostatnio wziąłem się za ustawienie zapłonu bo mi komarek się nie wkręcał i strzelał z tłumika podczas regulacji kręcąc magnetem zobaczyłem że magneto trze mi o cewki no to je spiłowałem i teraz to nawet nie zapali tylko strzeli w tłumik normalnie jak marchewy by leciały plasknie i koniec ustawiony jest na 3mm przed GMP co do przerwy na tych mloteczkach to się jej ustawić nie da bo są zużyte i poukruszane no ale nie wymieniam bo wcześniej jakoś to jeździło i nie wiem co zrobić kondensator i cewkę zapłonowa wymieniałem 250km temu i nie wiem co robić to pisze na forum może ktoś coś doradzi RE: Komar przerywa nie chce zapalić magneto trze o cewki - Dawdzio - 29-10-2024 00:35:20 Skoro nie da się ustawić przerwy na przerywaczu z powodu zużycia to należy go wymienić i ustawić prawidłowo. Bez tego możesz rok grzebać i nic nie osiągnąć. |