Brak biegów - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Brak biegów (/showthread.php?tid=54881) |
Brak biegów - Jannowak - 23-09-2024 17:28:08 Mam pytanie a mianowicie rozpołowiłem silnik na pół i zaczołem go ponownie składać ale w chwili gdy włożyłem wały i zmieniacz biegów chciałem zmienić bieg i nic. Zmieniacz (nie zmienił pozycji rowka) pomimo ruszania tej dzwigni od biegów do przodu i tyłu zmieniacz dalej stoi w tym samym rowku1 z 5. Tak powinno być czy coś źle zrobiłem . Ogar 200 silnik 223 RE: Brak biegów - Bob_Harley - 23-09-2024 18:57:20 jeśli silnik jest nieskręcony to ciężko będzie poruszać tą wajchą, potrzeba duzo siły. ja bym polecał skręcić połówki tylko z kompletną skrzynią biegów (bez wału korbowego i wałka startera) i po zalozeniu całej dzwigni zmiany biegów dopiero sprawdzic działanie skrzyni biegów |