Dławiący się silnik - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Dławiący się silnik (/showthread.php?tid=54580) |
Dławiący się silnik - DRaKUS - 06-03-2024 22:26:29 . Witam, posiadam ogara 200. Z racji uciekającej kapresji postanowiłem wymienić uszczelkę pod głowicą. Sprawdziłem kaprawej była o niebo lepsza, lecz motor z początku nie chętnie odpalał. Po 2 - 3 minutowych próbach i przepaleniu coś tam probówkę sobie chodzić na wolnych obrotach lecz po chwili gaśnie. Kiedy próbuje wrzucić pierwszy bieg ogar jedzie gdzieś do ok 5 km/h i dalej dławi się i gaśnie. Niemam pojęcia co może być przyczyną RE: Dławiący się silnik - romek - 07-03-2024 10:07:47 Wiesz, to może być wszystko ale raczej bym nie wiązał naprawy uszczelki z tym, ale objawy są typowe jakby gdzieś była jakaś niedrożność w układzie paliwowym, paliwo w ogóle do gaźnika dobrze dochodzi ? RE: Dławiący się silnik - Smigacz.mk - 20-08-2024 00:10:50 hej, podobny problem jest u mnie, ale powstał po czyszczeniu gaźnika i próbie jego regulacji. Gdy wkręciłem dysze składu mieszanki do oporu, to co dziwne odpalał od razu, chodził, jeździł, zbierał się, a ........ potem mu przeszło. Próbowąłem książkowo ustawić gaźnik, ale ciągle coś jest nie tak. Niby chodzi, ale jak ruszę manetkę gazu, to tak jakby nie dostawał paliwa, albo się zalewał. Regulowałem też iglicę na przepustnicy, niestety bez zmian. Zapłon sprawdzony, jest idealny. Iskra na świecy też mocna i wyraźna. |