Kolor baku w romecie kadet automatic - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Inne pytania (/forumdisplay.php?fid=21) +--- Wątek: Kolor baku w romecie kadet automatic (/showthread.php?tid=54462) |
Kolor baku w romecie kadet automatic - igzys - 17-12-2023 13:25:03 cześć wie ktoś jaki kod miał kolor niebieski na baku w romecie kadet automatic? mam kadeta m780 ktorego pare lat temu na biało zrobilem(był to błąd XD), i z racji ze bede malowal oslone gaznika którą wkoncu znalazłem, pomyslałęm że pomaluje bak tak zeby ten kadet 780 wyglądał jak automatic RE: Kolor baku w romecie kadet automatic - romek - 17-12-2023 13:51:03 Uprzedzam że oryginalny efekt jest nieosiągalny w klasycznej technologii lakierniczej, ale dość zbliżony metalik mam na motorynce, tutaj w temacie będziesz miał zdjęcie kodu, z tym że po tym kodzie dorobią ci tylko tam, gdzie mają system firmy Mipa https://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=22661&page=2 (prośba żeby tego nie kopiować na grupki wzajemnej adoracji) Ps. Ale jak już to i błotniki powinieneś pomalować RE: Kolor baku w romecie kadet automatic - igzys - 17-12-2023 14:02:57 (17-12-2023 13:51:03)romek napisał(a): Uprzedzam że oryginalny efekt jest nieosiągalny w klasycznej technologii lakierniczej, ale dość zbliżony metalik mam na motorynce, tutaj w temacie będziesz miał zdjęcie kodu, z tym że po tym kodzie dorobią ci tylko tam, gdzie mają system firmy Mipa dzieki za kodzik, zobacze jak to wyglada z dorabianiem, co do blotnikow, z racji ze jest sprowadzany z wegier to ma blotniki chromowane wiec juz nie chce sie pierdzielic z tymi blotnikami tym bardziej ze sa w calkiem niezlym stanie RE: Kolor baku w romecie kadet automatic - romek - 17-12-2023 14:08:54 Gdybym miał kadeta z chromowanymi błotnikami to zrobiłbym go w zielony metalik, ale jak nie chcesz malować całego to wiadomo RE: Kolor baku w romecie kadet automatic - igzys - 17-12-2023 22:59:28 (17-12-2023 13:51:03)romek napisał(a): Uprzedzam że oryginalny efekt jest nieosiągalny w klasycznej technologii lakierniczej, ale dość zbliżony metalik mam na motorynce, tutaj w temacie będziesz miał zdjęcie kodu, z tym że po tym kodzie dorobią ci tylko tam, gdzie mają system firmy Mipa tak jak sobie spojrzalem na ten kolor, to duzo ciemniejszy byl na automaticu, (przynajmniej tak to wygląda na zdjeciach) ma ktoś jakieś inne sugestie? RE: Kolor baku w romecie kadet automatic - romek - 18-12-2023 11:02:52 Faktycznie, teraz spojrzałem że to jednak nie ten kolor ale to raczej moi jest ciemniejszy RE: Kolor baku w romecie kadet automatic - igzys - 19-12-2023 22:33:50 doszedłem do wniosku że kolorem najbliższym do koloru automatica jest ral 5012 to mówie tak na oko, za pare tygodni wyśle zdjecie jak to wygląda na samym romecie |