Co to za romet - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207) +--- Dział: Rowery - Pozostałe pytania (/forumdisplay.php?fid=210) +--- Wątek: Co to za romet (/showthread.php?tid=54275) |
Co to za romet - fosforus - 17-08-2023 13:18:40 Witam Proszę o informację co to za Romet. Trafił mi sie taki, na pierwszy rzut oka w odzysku będzie rama, widelec, kierownica, siodełko i szczęki hamulcowe. Chciałbym go odrestaurować na singlespeed. Prosiłbym o podlinkowanie jakichś projektów tego typu na forum. Dzięki RE: Co to za romet - Wojtasik - 17-08-2023 22:36:51 Romet Orkan, Pasat, Wagant etc. coś w tym stylu poprzerabiane wyposażenie w tym Romecie RE: Co to za romet - fosforus - 17-08-2023 23:09:34 No ta kierownica trochę myli. Mimo wszystko może uda się komuś dojść co to za rama. Jak trzeba to mogę coś dofotografować. Bardzo mi zależy. RE: Co to za romet - Dawdzio - 18-08-2023 00:25:22 Ja bym się zastanawiał czy to w ogóle jest Romet. Miski korby ma wkręcane? RE: Co to za romet - fosforus - 18-08-2023 12:18:42 Napisane ma ROMET Na widelcu też logo rometa Ta kierownica jest w tym samym malowaniu więc wygląda jakby była montowana oryginalnie Może te zdjęcia coś pomogą RE: Co to za romet - Wojtasik - 18-08-2023 20:09:20 Widać, że był pomalowany o czym świadczy kolor oryginalny na naklejce, bo wokół inny i tak niedbale zasprejowany Jeszcze jakby się udało numer z główki kierownicy odczytać to by dużo wniosło z jakiego okresu jest produkcji ? RE: Co to za romet - Dawdzio - 18-08-2023 23:09:32 Smacznego A tak serio to rzeczywiście teraz widać, że to naklejki przebijają spod lakieru. Okres produkcji to zapewne okolice połowy lat '90. Na moje oko z oryginału tam niewiele zostało, choć akurat w rowerach z kołami 28" wielkiego rozeznania nie mam, może jest to już jeden z tych modeli, w których porzucono typowe dla Rometa części. Musisz dopasować sobie coś sam, choć to też będzie niepewne, bo niektóre modele różniły się jedynie osprzętem. https://www.mslonik.pl/rowery/rowery-romet/756-reklamy-i-katalogi-rowerow-romet |