![]() |
Sklep/Marketplace z pasującymi/jakościowymi częściami do motorowerów. - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Inne pytania (/forumdisplay.php?fid=21) +--- Wątek: Sklep/Marketplace z pasującymi/jakościowymi częściami do motorowerów. (/showthread.php?tid=53767) |
Sklep/Marketplace z pasującymi/jakościowymi częściami do motorowerów. - kamil661 - 04-12-2022 23:58:35 Witam serdecznie Panowie! ![]() Pozdrawiam ! RE: Sklep/Marketplace z pasującymi/jakościowymi częściami do motorowerów. - wazniak96 - 05-12-2022 10:27:40 Z jednej strony spoko by było, z drugiej nie wiem jak to widzisz. Chcesz się bawić w prowadzenie normalnego sklepu czy może coś na zasadzie serwisu, który będzie przenosił Cię do odpowiedniego sklepu? Druga sprawa, że z producentami różnie bywa. Duells np. kiedyś najlepsze wały robił. Obecnie słyszę opinie, że czopy nie trzymają wymiarów.. RE: Sklep/Marketplace z pasującymi/jakościowymi częściami do motorowerów. - łogór 200 - 05-12-2022 12:05:19 Często serwis motocyklowy prowadzi także sklep, gdzie wystawia części montowane przez siebie i sprawdzone, Ja to żeh zawsze powtarzał, lepszy używany oryginał niż te buble współczesne. Z duellsem prawda kiedyś było naprawdę spoko, np gaźnik jeszcze w niebieskich kartonikach z logo RDI-4, do tych z logo duellsa na pudełku nie mam szczęścia.a to cieknie albo zero reakcji na regulacje. RE: Sklep/Marketplace z pasującymi/jakościowymi częściami do motorowerów. - Bob_Harley - 05-12-2022 19:17:52 Odnośnie gaźnika to ja kupilem swojego Ogarka 200 z jakimś chinskim gaźnikiem typu no-name i powiem tak: jedynym problemem jest delikatnie za wąska tulejka iglicy (przez co czasami sie cala przepustnica przycina) od dawki paliwa i trzeba troche pobawic sie regulowaniem ale jak juz sie ustawi to jest 100 razy lepszy niz oryginalny Jikov. Druga rzecz to guma od filtra powietrza do gaznika - jak go kupiłem to mial taką dość grubą tą rure i miała ona dziurke dlatego postanowiłem wymienic na nową gume ze sklepu 4jawa (czyli jeden z najlepszych jesli chodzi o czesci do jawek), co sie okazało - nie dosc że guma jest znacznie ciensza niz ta z ktora kupilem motorek, to jeszcze zaczeła pękać na zgieciu i musialem z powrotem zamienic na tą dziurawą tylko owinąłem izolacją i jest w porządku. Podsumowując: jesli chodzi o jakosc czesci to nie ma jednego dobrego źródła tychże, albo najlepszy jest oryginał z epoki albo najzwyklejszy chiński zamiennik i do tego jeszcze w roznych sklepach jest różnie z tą jakością... RE: Sklep/Marketplace z pasującymi/jakościowymi częściami do motorowerów. - Debesta - 06-12-2022 03:15:03 Możesz wymyśleć jakąś aplikacje, czy stronę podobna do porównywania cen produktów. Petent wpisuje dane pojazdu, oraz część która potrzebuje i wyskakuje mi lista linków do sklepów, z których część pasuje p&p. Tylko pamiętaj że Polak zawsze mundry, jak nie najmundry i kupi to co jest najtańsze, albo w ogóle. Łogór nie zgodzę się. Często chińskie części są dużo lepiej wykonane niż ten nasz starodawny bubel, ale nadal to rzadko się zdarza. RE: Sklep/Marketplace z pasującymi/jakościowymi częściami do motorowerów. - łogór 200 - 06-12-2022 14:08:37 Debesta, jasne że tak nie ma reguły np. tłoki współczesne są doskonałe i ZMD nie ma tutaj nawet porównania.Ale z gaźnikami jest już loteria, i tu tego samego producenta.Prawdą jest że z roku na rok z częściami jest coraz lepiej tzn jest coraz więcej zamienników,producentów i jakość wyraźnie się poprawiła niż to było 10 lat temu gdzie w zasadzie wyboru za wielkiego nie było. Problem też jest z trzymaniem wymiarów i pomimo często lepszych materiałów niż oryginał części poprostu nie pasują albo trzeba je modyfikować.U mnie w hasioku pełno takich bubli, bo nawet nie chciało mi się bawić ze zwrotem tego. P.S. napisał to fan wypierdziałych erosów stomili i purysta oryginału. RE: Sklep/Marketplace z pasującymi/jakościowymi częściami do motorowerów. - kamil661 - 06-12-2022 21:31:25 W zasadzie jedyną opcją na sensowny sklep jest chyba w takiej sytuacji znanie wymiarów każdej możliwej części tak żeby już u producenta/dystrubutora zamówić właśnie taką P&P ![]() RE: Sklep/Marketplace z pasującymi/jakościowymi częściami do motorowerów. - wazniak96 - 06-12-2022 23:02:28 Większość rzeczy klepanych jest u chińczyka. Tutaj z kolei rozmawiałem kiedyś z chińczykiem i mówił, że jak nie masz kogoś tam na miejscu kto będzie jakości dopilnowywał to będą Ci próbować buble wciskać tak czy tak. Z drugiej strony parę lat temu to było a świat się zmienia... |