![]() |
Szukam Mechanika w Łodzi - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Giełda (/forumdisplay.php?fid=35) +--- Dział: Usługi (/forumdisplay.php?fid=202) +---- Dział: Zlecę (/forumdisplay.php?fid=215) +---- Wątek: Szukam Mechanika w Łodzi (/showthread.php?tid=53497) |
Szukam Mechanika w Łodzi - Mateusz50t-1 - 10-08-2022 00:15:09 Czy jest ktoś w Łodzi co by mógł naprawić silnik od jawy 50. Nie wiem co mu jest paliwo dochodzi, kompresja jest, iskra jest a nie chce zagadać tylko co któryś raz pyrknie. RE: Szukam Mechanika w Łodzi - Bob_Harley - 10-08-2022 11:36:43 a próbowałeś z wiertarki, tak jak ci sugerowałem? wiem ze to brzmi głupio ale u mnie było identycznie - nie chce i nie chce, ale jak dostał obrotów to zaczął najpierw dymić z wydechu a potem zapalił RE: Szukam Mechanika w Łodzi - wazniak96 - 10-08-2022 14:45:59 (10-08-2022 11:36:43)Bob_Harley napisał(a): a próbowałeś z wiertarki, tak jak ci sugerowałem? wiem ze to brzmi głupio ale u mnie było identycznie - nie chce i nie chce, ale jak dostał obrotów to zaczął najpierw dymić z wydechu a potem zapaliłZapewne dlatego, że w łożyskach na wale był smar albo użyto zbyt dużej ilości oleju podczas składania. Nie mniej jednak - bład przy składaniu silnika. Kręcąc wiertarką za śrubę od krzywki można przypadkowo zerwać gwint na wale i wtedy jesteśmy minimum stówkę w plecy ![]() RE: Szukam Mechanika w Łodzi - łogór 200 - 11-08-2022 11:28:06 A co tu ma smar w łożyskach albo duża ilość oleju przy składaniu do braku możliwości odpalenia? Swoją droga ciekawa teoria... RE: Szukam Mechanika w Łodzi - romek - 11-08-2022 13:11:57 Nie wiem jak jawka, ja komara nieraz zapalałem od wiertarki, raz jak się zatarł wlałem oleju do środka pod swiece, zapalił od strzala tylko ogromną zasłona dymna była ![]() RE: Szukam Mechanika w Łodzi - Bob_Harley - 11-08-2022 13:22:49 Otóż własnie tak było. Nakopalismy sie tego dziada za wszystkie czasy, na pych nam drogi brakło xDD, a na nastepny dzien przylozylem wiertarke - za 1 razem krecilem z 10s i zaczal leciec dym z wydechu, drugi raz tez z 10s i niemrawo zaczał popiardywać, przegazowałem chwile i od tamtej pory już zawsze odpalał. Sądze ze dużo oleju w cylindrze przy montazu to jedno, ale to ze kumpel skrecal polowki nie uzywajac jakiegos wciagacza walu tylko srubami karterow wszystko, to sie delikatnie pokrzywiło wszystko i musial sie silnik ulozyc przy wiekszych obrotach, czego od kopa nie dalo sie zrobic. Tak - teraz juz wiem ze trzeba stuknac mlotkiem gumowym w czopy wału zeby sie ulozyl a najlepiej uzyc wciagacza wału zeby centrycznie sie schodziło przy montazu RE: Szukam Mechanika w Łodzi - wazniak96 - 11-08-2022 16:51:36 (11-08-2022 11:28:06)łogór 200 napisał(a): A co tu ma smar w łożyskach albo duża ilość oleju przy składaniu do braku możliwości odpalenia?Kiedyś nie wypłukałem smaru z łożysk (dostałem w lokalnym kryte więc wydłubałem osłony kulek). Efekt był taki że paliwo wypłukiwało smar i zarzucało mi nim świecę (silnik nawet jak odpalił to za chwilę gasł i trzeba było czyścić świecę). Z nadmiarem oleju wydaje mi się to samo. RE: Szukam Mechanika w Łodzi - romek - 11-08-2022 19:09:08 No prędzej to z tym ułożeniem sie RE: Szukam Mechanika w Łodzi - łogór 200 - 11-08-2022 20:39:45 Nie wiem ja zem nigdy takich problemów nie miał aby paliwo dochodziło i i iskra była zapłon nawet na pale ustawiony.i zawsze palił. RE: Szukam Mechanika w Łodzi - tramwajarz - 12-08-2022 21:05:25 jak nie masz co w weekend robić to moge podjechać jak to gdzieś w Łodzi |