Znikający prąd - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet Motors (/forumdisplay.php?fid=228) +--- Dział: RM - Problemy techniczne - Elektryka (/forumdisplay.php?fid=230) +--- Wątek: Znikający prąd (/showthread.php?tid=52999) |
Znikający prąd - tekem - 05-02-2022 16:59:30 Witam Panie i panowie mam problem po okresie zimowym mianowicie Przekręcam stacyjkę i prąd jest wlaczam kierunki ,swiatla ,klakson i prad nadal jes natomiast jak naciskam hamulec ( obojętnie który) to prąd znika ( brak możliwości odpalenia ) Druga sprawa zauważyłem za co któryś raz jak zrobię taki myk to prąd jest i skuter odpala A więc Naciskam hamulec , potem dopiero przekręcam kluczyk I prąd jest ( ale to nie za każdym razem ) Mam nadzieję że dobrze wytłumaczyłem o co chodzi Proszę o pomoc gdzie szukać problemu Z góry dziękuję Romet maxi 125 RE: Znikający prąd - romek - 05-02-2022 17:50:52 Przede wszystkim gdzieś w czujnikach stopu jak i lampie tylnej. Odpiąć kable z jednego, drugiego czujnika, zobaczyć. Znikający prąd - tekem - 07-02-2022 09:49:54 Dziękuję za sugestie ,ewentualnie szukać jeszcze gdzieś indziej? Zauważyłem jeszcze ze jak cofnę kluczyk do pozycji zero potem na zapłon to prąd wraca ,ale też nie za każdym razem |