Mocowanie Klosza do skorupy Lampy - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Poradniki, instrukcje i schematy (/forumdisplay.php?fid=27) +--- Wątek: Mocowanie Klosza do skorupy Lampy (/showthread.php?tid=52908) |
Mocowanie Klosza do skorupy Lampy - sakuu - 02-01-2022 17:26:13 Witam, Tak jak wspominałem wstawiam zdjęcia z wymiarami mocowania klosza z ramką do skorupy metalowej lampy np. W starym typie z zaobloną ramką Komar Sztywniak 232. Mocowanie to może pasować do innych lamp Polskich Motorków. Otworek pod ramke lamy na środku to otwór z gwintem M3. -Blachę dobieramy 2mm -przy doginaniu dłuższego boku proponuje wsadzić w poprzek wiertełko 3mm i dopiero doginać-dałem zdjęcie poglądowe z przekroju z wymiarem jak to u mnie wygląda (4,5mm) Zaznaczam ze u mnie ta blaszka nie pasowała idealnie i musiałem delikanie odgiąć to ramie ''haczące'' o skorupę. -Jak coś to proponuję te by odsunąć otwór M3 z 3,75mm na 4mm od krawędzi ;-) jak coś to pytać Proszę Modów o Przypięcie tego wątku!! |