![]() |
Tapox a malowanie proszkowe - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Rama, nadwozie, układ wydechowy (/forumdisplay.php?fid=224) +--- Wątek: Tapox a malowanie proszkowe (/showthread.php?tid=52332) |
Tapox a malowanie proszkowe - tomangelo - 12-07-2021 23:45:37 Cześć, przymierzam się do zabezpieczenia zbiornika od środka zestawem Fertan+Fedox+Tapox. W przyszłości jednak mam zamiar odnowić lakier na zewnątrz Komara, nie zdecydowałem jeszcze jaką metodą. W razie gdybym zdecydował się na lakier proszkowy (co za tym idzie zbiornik musiałby się wygrzać w piecu), to czy środek będzie wymagać ponownego zabezpieczania? RE: Tapox a malowanie proszkowe - wojakrob - 13-07-2021 11:45:42 Zapytaj w Anglocars RE: Tapox a malowanie proszkowe - tomangelo - 20-07-2021 21:16:06 Zostawiam info dla potomnych: Po pokryciu wnętrza Tapoxem można malować bak natryskowo, ale nie proszkowo. Tapox a malowanie proszkowe - dimmus - 20-07-2021 21:26:27 A ktoś w ogóle weźmie bak, w którym było paliwo, do pieca? Nawet jakby nie był niczym od wewnątrz zabezpieczony? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |