Zalewa świece Komar - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Zalewa świece Komar (/showthread.php?tid=51502) |
Zalewa świece Komar - Zurakin - 12-12-2020 01:11:33 Cześć! Mam problemem z komarem 2350 silnik s38, po kilku minutach pracy silnika zalewa mi świece (czarna i mokra) i silnik przestaje trzymać wolne obroty, po czasie gaśnie. Sytuacja wygląda tak: -sprawdziłem 2 świece i zmieniałem przerwy na nich, -iglica na najwyższym rowku, -zapłon wyregulowany, -mieszanka 1:40, -blaszka przy pływaku odgięta w górę, -gaźnik regulowałem na różne sposoby, -w skrzyni spuściłem olej, więc to nie on zalewa, -wymieniłem pływak i 2 razy wyczyściłem gaźnik Z odpalaniem nie ma problemu. Z góry dzięki! RE: Zalewa świece Komar - Dawdzio - 12-12-2020 09:37:44 Daj spokój blaszce zatapiacza i ustaw prawidłowo gaźnik. |