![]() |
Witam :) - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Chłopcy Rometowcy (/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Powitalnia (/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: Witam :) (/showthread.php?tid=51131) |
Witam :) - dalw - 16-09-2020 11:28:07 Witam Forumowych Kolegów ![]() Przeszukując niedawno zasoby internetu miłym zaskoczeniem było znalezienie niniejszego Forum, które jest nie tylko ogromną skarbnicą wiedzy, ale także miejscem, w którym panuje kultura i szacunek do innych osób. Pisząc wprost, to forum świetnie się czyta ![]() Jestem tutaj bo też czuję się Rometowcem. Jako kilkunastolatek w latach 80-tych miałem własnego Komara 2350 - właściwe to był Komar mojej mamy, który z kolei otrzymała od swojego taty ![]() ![]() ![]() Następnie Komar przypomniał mi się jakieś 14 lat temu i miałem zajawkę na jego odnowienie. Niestety projekt odłożyłem bo złapałem innego bakcyla i tak części leżały do teraz. Ale taka "miłość" i zamysł u mnie nigdy nie zanika ![]() ![]() Komar zostanie gruntownie odnowiony. Piaskowanie, malowanie na ten sam niebieski kolor itd Postaram się zastąpić zużyte części tylko oryginalnymi (właśnie udało mi się kupić oryginalny przedni chlapacz i odnaleźć Rometowską pompkę pod bak). W chwili obecnej części mam w trakcie przygotowania do piaskowania. Z malowaniem proszkowym nie będzie problemu. Gorzej z chromowaniem, bo niestety ostatni polecany zakład w moim miescie został już zamknięty i czeka mnie wysyłka części. ![]() ![]() Na forum znalazłem już wiele cennych informacji, ale na pewno będę szukał innych, ewentualnie prosił Kolegów o dalszą pomoc, bo chociaż Komar palił do końca, pamiętam, że były z tym już duże problemy ![]() Tak więc proszę o wyrozumiałość i wsparcie ![]() pozdrawiam ![]() dalw RE: Witam :) - Odrestaurator - 16-09-2020 14:00:20 Witamy na forum ![]() RE: Witam :) - klodian2002 - 16-09-2020 19:03:07 Ale komplementów, pewnie administrator się zarumieni ![]() Witamy ![]() RE: Witam :) - Jorginsson - 16-09-2020 21:13:50 Witamy! Zaskoczy Cię też na pewno naprawdę fajna atmosfera! Przedstawiaj swojego Komara w odpowiednim dziale - jesteśmy wyrozumiali i na ogół pomocni ![]() |