![]() |
Zacinające się lagi Romet Chart. - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Zawieszenie, układ hamulcowy, koła (/forumdisplay.php?fid=223) +--- Wątek: Zacinające się lagi Romet Chart. (/showthread.php?tid=50937) |
Zacinające się lagi Romet Chart. - TheKocur - 04-08-2020 21:43:40 Witam, mam problem z lagami od charta ![]() ![]() ![]() RE: Zacinające się lagi Romet Chart. - Odrestaurator - 04-08-2020 22:39:08 Jeśli podczas jazdy nie sprawia to problemów to bym się nie przejmował RE: Zacinające się lagi Romet Chart. - TheKocur - 04-08-2020 23:29:17 Myślę że podczas jazdy nie ma to znsczenia ale jednak denerwuje to, bo akurat się to zablokuje i stawiam go na bocznej stopce i czasem tak odskoczy lub stoi i go gazuje tak samo sam tak agresywnie odskoczy RE: Zacinające się lagi Romet Chart. - arturwietnamczyk - 05-08-2020 00:49:26 Jak w simsonie robiłem lagi to zaznaczyłem sobie kreską pozycję rury ślizgowej oraz kielicha względem siebie, w innej pozycji się zacinały, to że lagi na oko są proste, nie znaczy że nie są jajowate, gdy je obrócisz inaczej niż pierwotnie zaczynają się zacinać. RE: Zacinające się lagi Romet Chart. - TheKocur - 05-08-2020 09:12:29 Teleskop wsadziłem do samego końca w część aluminiową i kręcilem teleskopem i wszystko było ok. I według mnie ten test powinien wykluczyć skrzywienie teleskopu. RE: Zacinające się lagi Romet Chart. - TheKocur - 05-08-2020 18:56:28 Dzisiaj rozebrałem jedną lagę i teleskop chodził luźno w części aluminiowej. Problem się robi gdy laga jest pod kątem a ja chce naciskać ją w dół ( tak jak jest to na ogarze) przez pierwsze 4cm czuć opór i stawiam że jest to skutek kantowania się teleskopu gdyż w tym zawieszeniu odbitym do końca teleskop jest schowany w części aluminiowej na zaledwie 5-10cm! (tak na oko ![]() ![]() Ale i tak dziękuję za pomoc ![]() |