![]() |
Ogar 200 CZ - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Ogar 200 CZ (/showthread.php?tid=50807) |
Ogar 200 CZ - PabloTV6 - 29-06-2020 17:36:51 Witam serdecznie, jestem nowym użytkownikiem tego forum jak i właścicielem od wczoraj tej oto pięknej strzały ![]() ![]() Pisze ponieważ zardzewiałym laikiem jestem, kiedyś miałem mnóstwo motorynek ale nigdy ogara ale nieważne. Przejde do sedna, pisze i otwieram ten wątek bo chciał bym zapytać o kilka rad, podpowiedzi itp etc. Mianowicie mam taki problem ze palił wczoraj normalnie przed kupnem i jeździłem sobie nim, ale dziś jak go zalałem benzą z mieszanką, coś zaczął świrować. Odpala z kopa za 1 razem jak dobrze kopniesz, chodzi na wolnych ale zaczyna się dławić. Później znowu odpalam jedzie 5-10m i nagle znow efekt dławienie się i przerywania. Gaźnik nie wyglądał w środku za najlepiej, więc go wyczyściłem. Odpaliłem za pierwszym ale po 10-15sec dławi się i przerywa znowu. Czasem przejedzie kilka m ale mimo wszystko efekt końcowy jest przerywanie i jak by się zalewał. Co zrobić ![]() ![]() Więc co może być problemem, jak czytałem problemy innych to wywnioskować mogę ze zalewa świece ale nie wiem dlaczego ![]() Bo mimo wszystko dziś 2km zrobiłem ale od tej pory lipa. Mieszankę zrobiłem 5l/100ml - olej czerwony STHIL, bo tak mi zalecił młodzieniec. Wiem ze to nie jest sprzęt nowej technologii i ma swoj urok ale chyba mmimo wszystko jak jest wszystko ok to kilka tyg/dni wiem ze nie nawalają te sprzęty. I jeszcze jedno pytanie, chce wymienic gaznik ale z filtrem stozkowym, polecacie czy lepiej szukać jak fabryka dała ? Prosił bym o jakieś sugestie, moge ostatecznie film nagrać z pracy silnika, ale nie dziś, bo LEJE jak ZŁY ![]() Dzięki ! Dobra zdejmę jeszcze raz, gaźnik i przeczyszczę dyszę bo niby czyściłem gaźnik ale nie wiedziałem ze trzeba to malutka igłą lub powietrzem sprężynowym zrobić ![]() update soon. Ale i czekam tez na inne sugestie. RE: Ogar 200 CZ - PabloTV6 - 30-06-2020 17:18:03 No nic. Kupilem nową swiece pochodził chwile i dalej się dusi, ktoś może coś zasugerować ? RE: Ogar 200 CZ - PabloTV6 - 01-07-2020 00:18:13 https://www.youtube.com/watch?v=43VJcAtVJtk&t=1s Tak sie ma sprawa. Zmienilem poziom iglicy na -3. RE: Ogar 200 CZ - PabloTV6 - 01-07-2020 13:04:07 To forum to żyje ![]() |