![]() |
Jeep Cherokee/Liberty KJ '02 - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Cztery kółka (/forumdisplay.php?fid=165) +--- Wątek: Jeep Cherokee/Liberty KJ '02 (/showthread.php?tid=50576) |
Jeep Cherokee/Liberty KJ '02 - XStuntManiac - 12-05-2020 10:49:20 Wielkimi krokami zbliżają się moje 18-te urodziny, czas rozglądać się za pierwszym autem, czyż nie? A jak to mechanik i pasjonat motoryzacji bez swojego auta? Byłem kilka dni temu o krok od kupna małego taniego autka b+g żeby tanio tłuc się do szkoły i spowrotem (mam tylko 10km, więc mi nie potrzeba niczego dużego i mocnego). Gadka z rodzicami, wszystko fajnie i wgl, jedziemy oglądać i kupować. Jednak coś moich rodziców nie przekonywało. W końcu padł temat na samochód który długi czas stoi w moim garażu i się zwyczajnie marnuje. Tata 9 lat temu kupił tego właśnie Jeepa, wersja 2.5 CRD z 5 biegowym manualem, pobawił się przez rok lub dwa i odstawił bo się zaczęły problemy, no i sporo palił, ale nawet nie myślał żeby go sprzedać. Przez ostatnie 5-6 lat był bardzo zaniedbywany, przejechał może kilkaset, do kilku tysięcy kilometrów a i to połowę z tego ja sam po polach (zalety mieszkania na wsi) ![]() Z racji że auto jest w garażu i się marnuje, rodzice postawili mi ultimatum. Albo kupujemy coś małego dla mnie do tłuczenia się po okolicy i do szkoły i sprzedajemy Jeepa, w którym, muszę przyznać, się wręcz prawie zakochałem, albo doprowadzam go do ładu i będę nim jeździć. No i widać na co padł wybór. Kilka dni temu podjąłem się mojego pierwszego "samochodu projektu". [attachment=19641] Ambitny projekt jak na pierwsze auto do tego chciałbym jak najwięcej zrobić samemu, ale jak to mówią: "jak nie będziesz robić, to się nie nauczysz" RE: Jeep Cherokee/Liberty KJ '02 - Lagoon - 12-05-2020 23:22:15 Szacunek za to, że nie kupiłeś sobie Civica albo E36. Te silniki z tego co się orientuję są całkiem spoko, ale generalnie utrzymanie Jeepa to nie należy do najtańszych. Zawsze jest alternatywa, żeby się w terenie też pobawić ![]() ![]() RE: Jeep Cherokee/Liberty KJ '02 - XStuntManiac - 14-05-2020 08:42:44 Miałem w planach kupić Civica ![]() Bawiłem się trochę po polach tym już, ale samemu to strach gdzieś mocniej wjeżdżać, jeszcze z tym tylnym zawieszeniem to już całkiem. Ale z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że to jest coś co bym mógł w weekendy robić jakbym znalazł kogoś w okolicy. |