![]() |
Brak mocy - filtr powietrza - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Brak mocy - filtr powietrza (/showthread.php?tid=50541) |
Brak mocy - filtr powietrza - tomek1710 - 06-05-2020 09:51:02 Siemano Panowie , Mam dziwny problem z moim Ogarem 205 . Wróciłem z małej trasy , silnik stracił moc , nie chciał zapalić . Wyczyściłem gaźnik , wyregulowałem , odpaliłem go bez filtra powietrza i chodzi normalnie , ma moc jak wcześniej , tylko głosniej chodzi , jak to bez filtra . Po przykreceniu filtra tak jak powinno być znowu nie ma mocy i siły , nie wkręca sie na obroty tak jak powinien . Dodatkowo zaczął kopcić lekko na niebiesko , może mieszanka jest zła , a lałem 5 litrów paliwa i 100 ml oleju . Wie ktoś może o co chodzi z tym filtrem ? RE: Brak mocy - filtr powietrza - Dawdzio - 06-05-2020 12:52:44 Czytałeś instrukcję obsługi? RE: Brak mocy - filtr powietrza - tomek1710 - 06-05-2020 14:48:04 Chodzi Ci o mieszankę ? Zawsze taką lałem i nigdy nie było problemu , ale fakt nigdy tego nie sprawdzałem , tak mi przekazał poprzedni własciciel . |